Written by Merel

Overstappen alles in 1 abonnement na prijsstijgingen

Afgelopen weken hebben zowel de populairste providers Ziggo en KPN, net als de kleinere providers Telfort, XS4ALL en Online aangekondigd dat zij in juni prijsstijgingen zullen doorvoeren voor het grootste deel van de alles in 1 abonnementen (bij Online de internetabonnementen). Dit geldt voor nieuwe klanten, maar ook voor de huidige klanten. Om jou als klant enigszins tegemoet te komen, geven alle providers je de kans om je abonnement kosteloos te beëindigen en over te stappen naar een andere alles in 1 aanbieder. Dit kan leiden tot de drukste overstapperiode in alles in 1 land tot op heden.

Nederlanders zullen massaal overstappen

Wij van Alles in 1 Check verwachten dat er een massale overstap zal plaatsvinden in de klantengroep van al deze providers. Deze prijsverhoging zal de klanten namelijk wakker schudden en motiveren om zich te verdiepen in de tarieven en te kijken naar de alles in 1 diensten die andere providers aanbieden. Daarnaast hebben klanten nu de mogelijkheid om over te stappen ondanks een eenjarig of tweejarig contract.

Prijsstijgingen bij de providers

De prijzen zullen het hardst stijgen bij de providers XS4All en Online. Hier kunnen de abonnementsprijzen met maximaal €5,- respectievelijk €5,50 per maand stijgen per juni 2017. KPN verhoogt haar prijzen, en de prijzen van dochteronderneming Telfort met maximaal €3,- per maand en Ziggo verhoogt de prijzen van de meeste alles in 1 abonnementen met €2,55.
Deze prijsstijgingen hebben te maken met de exclusieve content die de alles in 1 providers aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld de gratis exclusieve tv-series van KPN, of het gratis Ziggo sport abonnement bij Ziggo. Deze zitten bij het abonnement inbegrepen en worden gecommuniceerd als ‘gratis’ diensten, maar zijn echter wel in de verhoogde prijzen doorberekend.

Zit je aangesloten bij één van deze providers, maar maak je geen gebruik van de exclusieve content? Dan kan overstappen je geld opleveren. Weten wat dit voor jou betekent? Vergelijk alles in 1 abonnementen dan met elkaar.

Overstappen van alles in 1 abonnement? Kijk eens naar NLE, Tele2 of T-mobile

NLE, Tele2 en T-mobile bieden jou als klant geen exclusieve content, maar wel de vaste diensten via een betrouwbaar netwerk tegen een goede prijs waarbij je dus niet betaald voor exclusieve content. Daarnaast stunten deze providers de komende weken met de prijzen. Dit houdt in dat je de eerste paar maanden je abonnement tegen een actieprijs kunt afnemen. Weten wat dit jou kan opleveren? Vergelijk dan de alles in 1 abonnementen op de homepage.

Hoe werkt overstappen na prijsstijging?

Opvallend is dat wanneer je gebruik maakt van de overstapservice van je nieuwe provider, je vaak onterecht wordt geconfronteerd met een afkoopsom voor je oude contract. Dit kun je wel rechtzetten, maar brengt flink wat geregel met zich mee. Daarom adviseren we jou om zelf je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.
Bij iedere prijsstijging, hoe klein dan ook, ben je als klant vrij om over te stappen naar een andere provider voor tv, bellen en internet. Hierbij maakt het niet uit of je nog vast zit aan een eenjarig of tweejarig contract. Als je niet overstapt, wordt aangenomen dat je akkoord gaat met de prijsstijging en kun je hier niet meer tegenin gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *