Written by Donat

Overstappen van provider, hoe werkt dat?

Alles in 1 pakketten zijn razend populair. Wanneer je één abonnement voor internet, bellen en tv hebt, ben je vaak nog goedkoper uit. Je kunt nog goedkoper uit zijn, door over te stappen naar een goedkopere aanbieder. Deze vind je door ze met elkaar te vergelijken. In deze blog leggen we uit hoe je het beste kunt overstappen van provider en geven we tips om te vergelijken. Lees dus snel verder!

Stappenplan voor overstappen

Als je wilt overstappen en interesse hebt in een nieuw alles in 1 pakket, is het handig om te weten welke acties je moet ondernemen. Wij hebben deze stappen voor je op een rijtje gezet:

  1. Neem contact op met je huidige provider om je abonnement te wijzigen of af te zeggen. Dit kan telefonisch, maar vaak ook via de website.
  2. Kondig aan dat je wilt overstappen naar een andere provider. Wie weet geeft je huidige provider nog wat extra om je toch als klant te behouden.
  3. Wil je toch overstappen? Vergelijk het aanbod en neem contact op met de nieuwe gewenste provider. Je kunt vaak een overstapservice gebruiken om alles in goede banen te leiden.

Direct providers vergelijken?

Door alle providers met elkaar te vergelijken kun je maandelijks veel kosten besparen. Het is daarom erg belangrijk om goed te vergelijken. Voor mensen die direct willen overstappen, hebben wij het aanbod in de onderstaande vergelijker verzameld. Door de filters in de vergelijker te veranderen zoek je eenvoudig naar wat je voor ogen hebt. Vul jouw postcode in en start met vergelijken!

Waarom zou ik van provider overstappen?

De grootste reden is natuurlijk om kosten te besparen. Door goed te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere provider, kun je al snel een paar honderd euro per jaar besparen. Vergelijken overstappen kan dus altijd de moeite waard zijn. Hieronder hebben wij nog een aantal redenen genoteerd, waarom overstappen een uitkomst kan zijn:

  • Overstappen is altijd gratis. Het is dus altijd de moeite om te kijken of het goedkoper kan.
  • Misschien ligt kun je sinds kort gebruik maken van een glasvezelnetwerk. Overstappen naar een pakket met glasvezel kan in dat geval erg aantrekkelijk zijn.
  • Het kan ook zijn dat je niet tevreden bent over je huidige provider.
  • Misschien heb je nog geen alles in 1 pakket. Door diensten samen te voegen krijg je altijd extra korting.
  • Een aanbieding of gratis extra cadeau’s zorgen ervoor dat een overstap aantrekkelijk wordt.

Wanneer kan ik overstappen van provider?

Zoals hierboven is vermeld, is overstappen altijd gratis. De nieuwe provider moet jouw overstap binnen minimaal 30 en maximaal 90 dagen voor je regelen. Overstappen van provider kan makkelijk als de eerste contracttermijn (meestal 1 of 2 jaar) bij je huidige aanbieder is afgelopen. Er is dan een opzegtermijn van slechts één maand. Sommige providers zeggen je oude abonnement voor je op. Bij een aantal aanbieders is dit nog niet het geval. Bij deze gevallen zul je je oude abonnement zelf moeten opzeggen, voordat je gaat overstappen. Check wel altijd of jouw postcode het pakket dekt waarnaar je wilt overstappen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *