Written by admin

Overstappen van internet provider?

Ben je niet tevreden over je huidige internetabonnement, is er een interessante aanbieding bij een ander of wil je gewoon weer eens iets nieuws proberen? Er zijn verschillende redenen waarom mensen overstappen naar een nieuwe provider. Er wordt met regelmaat gewisseld van abonnement en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het is daarom erg handig om gebruik te maken van een online internetvergelijker, waarmee je in 1 oogopslag kunt zien wat op jou van toepassing is en waar je voor het laagste maandbedrag voor jouw wensen terecht kunt. Veel mensen vinden het naast deze factoren ook belangrijk dat er een goede klantenservice aanwezig is die altijd snel bereikbaar is voor eventuele vragen of problemen. Dit wordt door sommige nog wel eens overgeslagen doordat er alleen wordt gekeken naar pakket en prijs. Let hier dus wel op, want dit kan heel erg handig zijn. Hieronder laten we je zien hoe je snel en eenvoudig over kunt stappen naar een andere internet provider.

Stap 1: Vergelijk alle internet abonnementen / alles in 1 pakketten

Stap 2: Kies een nieuwe provider en sluit hier een nieuw abonnement af. De meeste providers zeggen automatisch jouw lopende abonnement af bij je huidige provider. Dit gaat dus erg gemakkelijk. Verifieer dit natuurlijk wel even voor de zekerheid. Mocht dit niet het geval zijn, dan zul je als tussenstap eerst zelf je abonnement moeten opzeggen bij de huidige provider.

Opzeggen van je huidige internet abonnement

Over het algemeen kun je bij het afsluiten van een nieuw abonnement aannemen dat je nieuwe provider alles voor je regelt. In sommige gevallen is dit echter niet zo en zal je zelf je bestaande abonnement moeten opzeggen. Heb je dit online gedaan, dan kun je dit ook online opzeggen. Ook in andere gevallen is dit een mogelijkheid echter kijk altijd op de website van je provider hoe je dient op te zeggen.
Belangrijk is het om te kijken wanneer je huidige abonnement afloopt. Nadat je contractperiode is afgelopen heb je een opzegtermijn van 1 maand en kun je dus altijd het abonnement opzeggen en overstappen naar een andere provider. Dit is wettelijk vastgesteld.

Vergelijken van nieuwe abonnementen

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement wordt er natuurlijk rekening gehouden met verschillende factoren. Kies voor een abonnement met een hogere snelheid, uitgebreider pakket of een lagere prijs. Neem in je keuze ook zeker de betrouwbaarheid van je nieuwe provider mee en hoe het is gesteld met de klantenservice. Dit kan erg handig zijn als je vragen hebt of als er problemen zijn met je nieuwe internetabonnement.
Sluit je meer dan alleen internet af en kies je voor alles-in-1 met ook tv + bellen erbij (wellicht zelfs quadplay), dan kun je ook vaak rekenen op meer voordeel doordat je een totaalpakket afneemt bij 1 en dezelfde provider. Let dus op of dit ook daadwerkelijk meer voordeel met zich meebrengt en weeg dit af in je vergelijking.
Verder krijgen nieuwe klanten vaak allerlei welkomstcadeautjes. Dit kan zijn in de vorm van (tijdelijk) lagere abonnementskosten of een uitgebreidere pakketvorm.

Keuze maken op basis van prijs, snelheid en betrouwbaarheid

Maak een keuze en doe dit dus op basis van prijs, snelheid en betrouwbaarheid. Zo ben je altijd het beste af en kun je met volle teugen genieten van je nieuwe internetabonnement.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *