Written by Dennis Vlaar

Peuters gebruiken het liefst video apps

Bij de leeftijdsgroep van 0 tot 3 jaar zijn video apps de meest populaire apps. Kinderen kijken graag naar video apps als Netflix en Youtube. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over het app gebruik van jongeren volgens hun ouders.

Peuters en video apps

Uit een onderzoek van Telecompaper onder 2.000 ouders bleek dat video apps onder peuters van 0 tot 3 jaar het populairst zijn. Youtube, Netflix en Disney plus worden vooral veel bekeken. Het percentage peuters dat gebruik maakt van deze apps zijn:

  • Youtube, 41%.
  • Netflix, 31%.
  • Disney plus, 16%.

De helft van de peuters in Nederland maakt gebruik van video apps. Niet al te opvallend maken peuters nog geen gebruik van social media/chat apps.

Jongeren en app gebruik

Uit het onderzoek blijkt dat naarmate de kinderen ouder worden, het gebruik van apps toeneemt. De meest gebruikte apps onder tieners en jongvolwassenen zijn Whatsapp, Youtube en Instagram. Whatsapp is ruim de populairste app onder de jongvolwassenen, met 98% van de ouders die aangeven dat hun kind Whatsapp gebruikt.

TikTok

Een app die onder veel leeftijdsgroepen dezelfde populariteit lijkt te hebben is TikTok. Op TikTok kunnen gebruikers korte filmpjes maken, posten en bekijken. De app die eerst bekend was als “Musical.ly”, is in korte tijd razendsnel gegroeid. Op dit moment heeft TikTok ongeveer 1 miljoen Nederlandse gebruikers. Onder de leeftijd 12 jarige is het app gebruik het hoogst, maar liefst 64 procent van deze leeftijdscategorie maakt gebruik van TikTok.

Opkomst on demand

Er is te zien dat onder jongeren on demand diensten steeds populairder worden. Er zijn ruim 2,4 miljoen huishoudens in Nederland die een abonnement hebben op Netflix. Daarnaast kijken jongeren ook veel video via Youtube. Terwijl on demand diensten en Youtube steeds populairder worden, wordt de vraag naar traditionele TV steeds minder.

Vind je dit artikel interessant?
Reageer hieronder!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *