Written by Dennis Vlaar

Providers bepalen niet welke zenders jij mag kijken.

Ziggo, KPN en T-mobile bieden niet alle zenders aan op hun online tv diensten. De online tv diensten worden zonder extra kosten bij de standaard abonnement toegevoegd maar bieden niet de mogelijkheid om alle zenders te bekijken.

Distributeur beslist niet

Het zijn niet Ziggo, KPN en T-mobile die bepalen wat ze wel en niet uitzenden via de online tv diensten, het zijn de contentaanbieders die regels opstellen blijkt uit onderzoek van totaal tv. Als het aan de distributeurs ligt zouden ze de zenders van een standaard abonnement ook online aanbieden. Maar er zijn contentaanbieders die dit niet toestaan. Ze willen niet dat hun zenders buitenhuis of überhaupt online kunnen worden bekeken. De eigenaar van de content beslist uiteindelijk wat distributeurs ermee mogen doen. Dus hebben Ziggo, KPN en T-mobile niks te zeggen.

Nog meer beperkingen

Naast het niet kunnen bekijken van een aantal zenders online is het ook niet mogelijk om interactieve tv te gebruiken bij een aantal zenders. Diensten zoals Replay tv waarbij je direct na de uitzending deze terug kan kijken. Of “begin gemist” waarbij je midden in de uitzending terug kunt naar het begin. Deze beperkingen komen vooral voor bij buitenlandse zenders zoals BBC One en BBC two.

Vergelijken

Ben je opzoek naar een tv-abonnement en vraag je je af wat je het beste kunt kiezen? Bekijk dan onze alles in 1 vergelijker. Kies een geschikt abonnement en druk op de groene knop voor meer informatie. Meer informatie over welke zenders online beschikbaar zijn vindt je op de websites van de aanbieders.

Wat vind jij ervan dat de contentaanbieders de touwtjes in handen hebben?
Reageer hieronder! Start een gesprek!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *