Written by Donat

Records thuiswerkverkeer begin 2021

Wanneer het gaat om thuiswerken, is de invloed van de lockdowns in Nederland duidelijk zichtbaar. Nederland werkt massaal vanuit huis, waardoor men steeds meer het vaste netwerk van providers is gaan gebruiken. Dit begon al in 2020, maar zet zich in 2021 voort. Sterker nog, ‘thuiswerkrecords’ werden in 2021 zelfs verbroken. Naarmate men steeds meer thuis begint te werken, wordt een snelle en stabiele internetverbinding belangrijker. In dit artikel lees je meer over thuiswerkers en de invloed op de vaste netwerken.

Gebruik van internet en tv

Inmiddels zijn er alweer drie werkweken verstreken in 2021. Men werkt volop vanuit huis, waardoor het internetverkeer alleen maar toeneemt. Dit blijkt uit cijfers van KPN.

Bepaalde platforms kennen hierbij een sterke mate aan populariteit. Dit zijn bijvoorbeeld Google Meet, Zoom en MS Teams. Alle dataverkeer records voor thuiswerken zijn in de eerste twee weken van 2021 verbroken, wat nog maar eens aangeeft hoe druk het is op de vaste netwerken van providers. Bovengenoemde platformen worden natuurlijk populairder omdat online meetings grotendeels fysieke meetings vervangen.

Overigens valt op dat niet alleen internetverkeer stijgt: men kijkt ook steeds meer TV en streamt vaker films en series. Ook dit is een gevolg van de lockdowns. Nederlanders zijn meer binnen, omdat onder andere sportscholen en restaurants dicht zijn en daarnaast scholen zijn gesloten. KPN geeft opnieuw aan dat dit te zien is in de drukte van het vaste netwerk.

Vaste netwerken tijdens feestdagen

Op 27 december 2020 (dag na kerst) werden de vaste netwerken van alle providers massaal gebruikt om tv te kijken en te streamen. Voor sommige providers betekende dit zelfs het meeste gebruik van het vaste netwerk op één dag, zoals voor KPN.

Vooral op oudejaarsavond werd veel tv gekeken. Pieken waren een paar uur voor de jaarwisseling te zien.

Belang van snel en stabiel internet

In een periode waarin men veel thuiswerkt, is stabiel en snel internet van groot belang. Het is dus nóg verstandiger om goed je internetsnelheid thuis te controleren en te bepalen wat eventuele oorzaken van instabiel internet kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dekking van een provider in jouw regio. In dit artikel lees je handige thuiswerk tips voor snel en stabiel internet.

Naast dat het bovenstaande voor thuiswerkers van belang is, valt op dat men vaker online streamingplatformen gebruikt. Ook hiervoor is het hebben van snel en stabiel internet belangrijk.


Gerelateerde berichten
Toenemend internetverkeer KPN door thuiswerkers

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *