Written by Donat

Wat is de snelste internet provider?

Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zo internetten we de hele dag door en zijn we altijd online op onze telefoon door middel van sociale media. Het hebben van snel en stabiel internet is daarom erg handig. Glasvezel internet is razendsnel en wordt daarom ook steeds populairder om te nemen voor mensen. Maar hoe snel is dit internet, wat is de snelste internet provider en hoe vergelijk ik de snelste internet aanbieders? Dat leggen we je uit in dit artikel. Lees dus snel verder!

T-Mobile is de snelste internet provider

Momenteel is T-Mobile is de snelste internet provider. Bij T-Mobile kun je kiezen uit drie pakketten van glasvezel internet. Bij het premium pakket betaal je 40 euro per maand. Met het glasvezel internet van dit pakket kun je downloaden en uploaden tot wel 1000 Mbps! Ideaal voor:

✓ De echte snelheidsduivels;
✓ Het streamen en downloaden van video’s op meerdere apparaten in 4K-resolutie;
✓ Oneindig lang online gamen;
✓ En voor wanneer je thuiswerkt en grote bestanden moet delen.

Hieronder hebben we een internet vergelijker opgesteld. De snelste provider op het gebied van internet is dus T-Mobile. Naast T-Mobile zijn er ook andere snelle internet providers, zoals Ziggo, Online.nl of Youfone. In onderstaande vergelijker filter je onder ‘Internet’ op snelheid en kun je kiezen voor soort pakket. Een abonnement afsluiten doe je door op ‘Bekijken’ te klikken!

Hoe vergelijk ik de snelste internet aanbieders?

Er zijn steeds meer providers die het snelle glasvezel internet aanbieden, waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten internetsnelheden. De keuze kan daarom lastig worden door het grote aanbod. Het vergelijken van de snelste internet providers is snel en eenvoudig door de volgende stappen te volgen:

  1. Doe altijd eerst een postcode check om na te gaan of er glasvezel internet mogelijk is op jouw adres.
  2. Kies vervolgens bij soort internet voor: ‘alleen glasvezel’.
  3. Geef daarna je voorkeur voor hoe snel je wilt internetten. Dit wordt verder in de blog behandeld.
  4. Vergelijk de verschillende internet providers met elkaar en kies het abonnement dat bij jou past!

Hoe snel moet mijn internet thuis zijn?

Voor welke internetsnelheid je moet kiezen, hangt af van verschillende factoren en je thuissituatie. Gebruik je bijvoorbeeld alleen het internet om informatie op te zoeken dan heb je minder Mbps nodig dan wanneer je video’s en bestanden gaat downloaden. Hieronder bespreken we welke internetsnelheid bij jouw situatie zou kunnen passen.

  • Tot 50 Mbps: Wanneer je weinig gebruik maakt van het internet en in je eentje of met z’n tweeën in huis woont, dan is deze internetsnelheid voldoende. Met een snelheid van 50 Mbps kun je mailen, surfen op sociale media en rustig TV kijken op één TV.
  • Tot 100 Mbps: Met een internetsnelheid van 100 Mbps kan je op meerdere apparaten TV kijken. Ook is het mogelijk om bestanden te downloaden en via Netflix een film te streamen.
  • Tot 200 Mbps: Met een snelheid van 200 Mbit/s heb je een snel en stabiel internet voor het hele gezin. Hiermee kunnen op meerdere apparaten tegelijk TV en Netflix gekeken worden. Ook is het mogelijk om supersnel online te gamen en grote bestanden te uploaden.
  • Tot 500 Mbps: Met deze snelheid kan iedereen thuis ongestoord TV kijken, online gamen, streamen via YouTube en grote bestanden supersnel downloaden. Dit is perfect voor gezinnen, waarin iedereen een smartphone bezit of waar meerdere apparaten in huis tegelijkertijd worden gebruikt. Voor deze snelheid raden wij aan om te kiezen voor de snelste glasvezel provider T-Mobile.

Is glasvezel internet voor mij geschikt?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, lopen snelheden van glasvezel bij snelle internet providers wel op tot 1000 Mbit/s. Dit is supersnel! Wel hangt de kwaliteit van glasvezel af van waar je woont en bij welke provider je het glasvezel netwerk gebruikt. Glasvezel internet is onder andere geschikt voor mensen die:

✔️ Supersnel bestanden willen kunnen downloaden & uploaden;
✔️ Super snel willen kunnen internetten;
✔️ Ongestoord op meerdere apparaten TV of Netflix kunnen kijken;
✔️ Oneindig lang video’s en muziek willen streamen en online snel willen gamen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *