Written by Merel

Steeds meer interesse in glasvezel internet

Ieder jaar wordt er een onderzoek gedaan naar de interesse in glasvezel diensten onder een consumentenpanel van een bekend telecom platform. Al vier jaar op rij blijkt dat de interesse naar glasvezel diensten, en dan met name glasvezel internet groeit! We zijn ook met z’n allen meer glasvezel gaan vergelijken, waardoor steeds meer mensen gaan, of willen overstappen.

38% wilt van kabel of ADSL naar glasvezel

De cijfers liegen in dit geval niet. 38% heeft aangegeven graag de overstap te willen maken van kabel of ADSL naar glasvezel. In 2013 was dit nog maar 32%, maar sindsdien is de lijn stijgende. Helaas is een overstap voor velen niet mogelijk, omdat zij niet aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk in Nederland dekt momenteel ruim 2 miljoen huishoudens en wijk voor wijk wordt de rest van Nederland ook op dit netwerk aangesloten. Dit kan nog wel enkele jaren duren voordat het zover is.
Naast het feit dat 38% graag de overstap wilt maken naar glasvezel, is bijna driekwart van de mensen met een abonnement op glasvezel internet hier zeer tevreden mee en geeft aan niet over te stappen op iets anders wanneer hun contract afloopt. Tot dusver wijst alles erop dat glasvezel een betrouwbaar netwerk is.

De voordelen van glasvezel internet

Waarom wilt nou eigenlijk zo’n groot deel graag overstappen op glasvezel? Dat is omdat het meerdere voordelen biedt ten opzichte van kabel en ADSL:

  • Glasvezel levert de snelste verbinding. Momenteel worden er gemiddeld snelheden van 100Mbit/s aangeboden door glasvezelproviders, maar in theorie is er een snelheid van maar liefst 500Mbit/s mogelijk. De meeste huishoudens hebben deze snelheid niet nodig, maar voor bedrijven kan dit een uitkomst bieden.
  • Uploaden gaat via glasvezel net zo snel als downloaden. Dit is uniek voor het glasvezelnetwerk
  • Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dit houdt in dat iedere provider hiervan gebruik kan maken. Daarom kun jij als klant de keuze maken die je wilt (bv een aantrekkelijk zenderpakket), maar altijd zeker zijn van een snel en betrouwbaar netwerk.
  • Glasvezel kent de minste storingen. Tot op heden heeft het glasvezelnetwerk met de minste storingen in Nederland te maken gehad

.

Heb jij ook interesse in glasvezel internet?

Ben jij één van de vele geïnteresseerde van glasvezel diensten en kan je dit ook ontvangen op jouw adres? Dan is het wellicht interessant om eens te kijken naar wat de beste glasvezel provider voor jou zal zijn. Providers die glasvezel aanbieden zijn onder andere: Telfort, KPN, T-Mobile, Fiber, XS4ALL en TriNed. Het aanbod varieert uit verschillende zenderpakketten, internetsnelheden en de optie om ook je telefoon abonnement te combineren met je alles in 1 pakket. Met glasvezel is er voor ieder wat wils!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *