Written by Donat

T-Mobile stopt verkoop Tele2 pakketten

Tele2 is sinds 2019 samengevoegd met T-Mobile Nederland. Daarbij verkocht Tele2 nog wel zelfstandig internet pakketten. Vanaf 28 december 2020 stopt Tele2 met zijn verkoop van nieuwe Tele2 Thuis-abonnementen. Per deze datum kunnen nieuwe klanten terecht bij T-Mobile voor een alles in 1, internet & TV, Internet & bellen of alleen een vast internet pakket. Lees verder voor meer informatie over waarom T-Mobile de verkoop van Tele2 Thuis-pakketten stopt. Ook bespreken wat er verandert voor klanten van Tele2 die een pakket voor vast internet, televisie en/of bellen hebben.

Waarom wordt de verkoop van Tele2 internet abonnementen beëindigt?

T-Mobile geeft aan dat het zijn interne klanten nog beter kan bedienen door één sterk merk op te bouwen. T-Mobile is namelijk veel uitgebreider met meer voordelen, extra pakketten en combinatievoordelen ten opzichte van het Tele2 Thuis-aanbod. Echter blijft het merk Tele2 nog wel bestaan voor mobiele diensten aan bestaande en nieuwe klanten. Verder wil T-Mobile een grotere naamsbekendheid opbouwen. Hierover lees je verder in dit artikel meer.

Wat verandert er voor Tele2 Thuis-klanten?

Heb jij een internet thuis pakket van Tele2? Er verandert voor de bestaande Tele2 Thuis-klanten niets. Je kunt gewoon nog gebruik blijven maken van je huidige abonnement of eventueel nog aanpassen en uitbreiden. Nieuwe en bestaande klanten worden op verschillende manieren geïnformeerd over het stopzetten van de Tele2-Thuis abonnementen.

Tele2: alleen mobiel

Tele2 wordt langzamerhand volledig geïntegreerd in T-Mobile Nederland. Het afgelopen anderhalf jaar is het vaste aanbod van Tele2 alleen maar beperkter geworden. Tele2 komt nu in de positie terecht van een mobile-only merk, waarbij het alleen nog mobiele abonnementen gaat verkopen. Al ruim een jaar geleden was Tele2 al gestopt met het aanbieden van VDSL-diensten. Klanten die geinteresseerd waren in hogere snelheden werden doorverwezen naar T-Mobile. Nieuwe klanten konden namelijk alleen nog maar kiezen voor een DSL-verbinding van maximaal 20/2 Mbps.

Andere veranderingen die in april 2019 werden doorgevoerd:

  • Tele2 stopt met het aanbieden van glasvezel. Nieuwe klanten werden doorverwezen naar T-Mobile.
  • T-Mobile bouwt van Tele2 een online only merk. 17 huidige Tele2 winkels verdwenen of werden omgebouwd.

Naamsbekendheid Tele2

Afgelopen november bleek uit een onderzoek van het Telecompaper dat Tele2 een hogere naamsbekendheid scoorde dan T-Mobile. In het onderzoek werd gevraagd om een lijstje van internetaanbieders. Daarbij gaf 34 procent van de Nederlanders aan dat zij eerder denken aan Tele2, tegenover 30 procent voor T-Mobile. Dit kan een reden zijn dat T-Mobile steeds meer met eigen merk door wilt gaan.

Verder bleek dat de bekende grote merken (KPN, T-Mobile en Ziggo) het hoogste scoren op merkbekendheid, tegenover minder bekende virtuele providers.

Vodafone wordt bekende internetprovider genoemd

Hoewel Vodafone geen vaste internet provider is, wordt deze toch vaak op het lijstje geschreven, blijkt uit het onderzoek. Vodafone was direct gestopt met Vodafone Thuis toen het met Ziggo een samenwerkingsverband aanging. T-Mobile lijkt nu dezelfde vaste strategie te gaan volgen door de Tele2 Thuis-abonnementen over te gaan nemen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *