Written by Merel

T-Mobile Thuis verwacht op 15 februari

De diensten van Vodafone Thuis worden zullen vanaf 15 februari actief worden onder de naam T-Mobile Thuis . Vodafone heeft hier onlangs een uitspraak over gedaan, maar T-Mobile houdt de informatie wat betreft de samenstelling van de pakketten/diensten nog stil.

T-mobile neemt thuisdiensten over van Vodafone

Toen er afgelopen Augustus bekend werd dat Vodafone en Ziggo zouden gaan fuseren, stelde het ACM de eis dat Vodafone haar thuisdiensten dan zou moeten afstoten. Met thuisdiensten wordt de diensten internet en televisie bedoeld. Al snel werd er een koper gevonden in T-Mobile. Naast de diensten en klanten heeft het bedrijf ook alle medewerkers, die onder de divisie van Vodafone Thuis vielen, overgenomen.

T-Mobile neemt door deze overname ongeveer 150.000 klanten over van Vodafone. Hiervan heeft ruim een kwart ook een mobiel abonnement bij Vodafone. Daartegenover staat dat bijna geen enkele klant van T-Mobile afgelopen jaar een abonnement had op Vodafone Thuis. Dit biedt T-Mobile een grote kans, om via deze verschillende klantgroepen extra klandizie te realiseren. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de provider dit doen door aantrekkelijke kortingen aan te bieden wanneer een klant alle diensten bij T-Mobile afneemt. Dit zien we momenteel ook al bij andere provider die vaste én mobiele diensten aanbiedt, zoals KPN.

Wat betekent dit voor de klant?

Klanten die momenteel een abonnement hebben lopen bij Vodafone Thuis, zullen nog niet direct iets merken van deze overname. De pakketten blijven vooralsnog ongewijzigd en ook de kosten zullen hetzelfde blijven. De contracten van de huidige klanten worden overgenomen door T-Mobile, onder dezelfde voorwaarden. Dit houdt in dat bestaande kortingen zullen worden doorgezet, dus ook voor de alles in 1 diensten van Vodafone. Klanten met mobiele diensten van Vodafone en de thuisdiensten van T-Mobile krijgen alsnog de beloofde extra’s, zoals extra zenders en extra mobiele data.

Alleen vaste telefonie ontbreekt nog

Wanneer T-Mobile de pakketten definitief heeft vastgesteld en gaat communiceren, is het gewenste assortiment van de provider compleet. De lancering van T-Mobile Thuis zal de eerste maanden nog in de stijl zijn van Vodafone, maar T-Mobile zal dit op lange termijn gaan aanpassen naar haar eigen stijl. T-Mobile is nog steeds erg content met de overname en komt dichter bij haar missie om na jaren weggeweest te zijn, weer terug te gaan naar de vaste markt. Het bedrijf wilt haar huidige én toekomstige klanten voorzien van aantrekkelijke mobiele en vaste diensten en wilt haar de vrije keuze laten hier zelf een combinatie van te maken, aldus de CEO van het bedrijf. Het bedrijf is hard aan de weg aan het timmeren om te kunnen concurreren met bedrijven zoals KPN en VodafoneZiggo. Hoe de T-Mobile Thuis pakketten er uiteindelijk uit komen te zien, is op dit moment nog onbekend. Zodra dit bekend wordt zullen we je hierover informeren via ons blog.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *