Written by Donat

Tarieven KPN internet en bellen worden verhoogd

Provider KPN gaat zijn tarieven voor vast internet en bellen verhogen. Vanaf 1 juli zullen de tarieven voor internet abonnementen worden verhoogd en vanaf 1 augustus zullen de belbundels in prijs gaan stijgen. Volgens KPN is de prijsstijging nodig om de gemaakte investeringen in onder meer het netwerk en glasvezel te bekostigen. In dit artikel lees je meer over deze prijsstijgingen.

Verhoogde tarieven internetabonnementen

De tarieven van KPN voor internetabonnementen voor normale consumenten zullen vanaf 1 juli gemiddeld met € 1,50 per maand stijgen. Volgens een woordvoerder van KPN is dit een bescheiden verhoging vergeleken met voorgaande jaren. In 2020 werden de tarieven ook met gemiddeld € 1,50 per maand verhoogd en die stijging was in voorgaande jaren zelfs nog groter. KPN gaat voor alle abonnementen met 500 of minder MBps een verhoging hanteren. Opvallend genoeg wordt het tarief 1000 MBps verlaagt van € 65,00 naar € 57,50. “De behoefte aan bandbreedte is toegenomen. Daarom maken we grootste bandbreedte van 1 GB aantrekkelijker”, zegt een woordvoerder van de KPN.

De verandering in tarieven gaat alleen gelden voor mensen die al langer dan drie maanden bij KPN zitten. KPN geeft aan dat zij de komende weken hun klanten individueel zullen informeren over de verhoogde tarieven. Indien je klant bent van KPN en ook internet hebt, kun je dus verwachten dat je binnenkort bericht van KPN krijgt.

Ook vast bellen wordt duurder bij KPN

Ook de losse diensten van bellen van KPN worden in prijs verhoogd. Hieronder een overzicht van de beldiensten die verhoogd worden:

  • Belbasis stijgt naar € 32,50 per maand
  • Belvrij Weekend naar € 33,50 per maand
  • Belbudget naar € 13,50 per maand
  • Avond en weekendbundel naar € 40,00 per maand
  • Belvrij Altijd naar € 48,50 per maand

Deze verhoogde tarieven voor de belbundels zullen vanaf 1 augustus ingaan. Daarnaast gaat KPN de algemene voorwaarden voor particulieren gelijk trekken. Dit was al gedaan bij nieuwe klanten, maar ook klanten van voor 1 december 2020 zullen aan dezelfde algemene voorwaarden moeten houden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *