Written by Michelle Nannings

Televisie en internet vergelijken

Op zoek naar een pakket waarbij je niet onnodig teveel betaalt voor zowel je televisie als internet pakket? Wij helpen je hierbij! In deze blog hebben wij een vergelijker opgesteld zodat je eenvoudig je huidige pakket kan vergelijken met de vele andere aanbieders. Ben je nog niet in het bezit van een pakket? Ook hierbij kan de vergelijker helpen, doordat deze een overzicht creëert waardoor je makkelijk televisie en internet vergelijken kan!

Televisie en internet afsluiten

Het vergelijken van tv en internet kan met ieder type internetverbinding worden verschaft, zoals kabel / (A)DSL of glasvezel. Vergeet niet om altijd de postcodecheck te doen, welke zichtbaar is in de vergelijker hieronder om teleurstelling te voorkomen! Met de postcodecheck kan je eenvoudig de beschikbaarheid zien op jouw adres.

Hierbij is het verschillend per gebruiker hoe snel jij natuurlijk de internetsnelheid wilt hebben. Vind jij het belangrijk om snel internet te hebben na 100 mb, of wil je supersnel vanaf 200mb? Dit kan je allemaal aanpassen in de vergelijker hieronder. Klik vervolgens op de groene bekijken knop om deze direct af te sluiten !

Waar let ik op bij het vergelijken?

Met deze tips helpen we je op weg bij het vergelijken van het juiste abonnement!

✓ Let op de duur van het abonnement en de maandelijkse kosten !
✓ De techniek. Wil je gebruik maken van kabelinternet of toch glasvezelaansluiting?
✓ Hoe belangrijk vind jij dat je internetsnelheid moet zijn? Er zijn nogal wat verschillen tussen de abonnementen.
✓ Bezit je meerdere televisies of 1 televisie? Kijk goed na wat de abonnementen aanbieden!

Kabelinternet of toch glasvezelaansluiting?

Om te weten wat het beste past bij jouw huidige situatie is het van belang om de verschillen te weten tussen kabel-en glasvezel internet. Zo is het grootste verschil dat het glasvezelnetwerk in de meeste gevallen een open netwerk is ! Dit houdt in dat er niet 1, maar meerdere aanbieders kunnen gebruik maken van een netwerk. Hierdoor stijgt de concurrentie, waardoor er onderling veel wordt geconcurreerd met betrekking tot prijs. Dit is positief voor jou! In tegenstelling tot glasvezel is er bij kabel vaak sprake van maar 1 aanbieder die actief is in uw regio. Hierdoor heb je als eindgebruiker niet veel keuze.

Voordelen kabelaansluiting versus glasvezelaansluiting

Om het jou gemakkelijk te maken hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste voordelen per aansluiting. Beiden aansluitingen hebben hun voordelen natuurlijk.

Kabel aansluiting

  • Hoge snelheden kunnen worden bereikt
  • Als je zowel tv en internet tegelijkertijd gebruikt, dit kan door 1 of meerdere personen, dan ervaar je geen snelheidsverlies
  • Op veel plaatsen beschikbaar!

Glasvezelaansluiting

  • Veel keuze doordat er veel aanbieders zijn!
  • Snelheden tot wel 1.000 mb (hoge snelheid)
  • Upload en downloadsnelheden zijn gelijk aan elkaar

Niet alle internetproviders bieden glasvezel aan, maar een aantal providers bieden deze service wel degelijk aan. Benieuwd naar welke providers? Bij glasvezel vergelijken vind je het antwoord.

Kies ik voor interactieve tv?

Deze vraag hangt samen met je wensen. Bij televisie en internet vergelijken kan je beslissen of je voor interactie tv gaat ja of nee. Met interactie tv bepaal jij zelf wat je kijkt, maar ook wanneer je dit kijkt! Wanneer je je programma mist waar je je net op had voor verheugd, dan kun je deze gemakkelijk terugkijken wanneer het jou wel uitkomt. Zelfs live programma’s kun je vaak pauzeren, dus even tussendoor een snack halen of toch nog een keer naar het toilet is mogelijk met interactie tv. Wanneer dit allemaal een beetje teveel van het goede is, of niet zozeer hoeft voor jouw situatie, dan kun je concluderen dat interactie tv momenteel niks is voor jouw situatie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *