Written by Donat

Thuiswerk tips voor snel en stabiel internet

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel werknemers nu vanuit huis moeten werken. Er wordt ook verwacht dat dit de komende tijd zo zal blijven. Een snelle en stabiele internetverbinding is daarom erg belangrijk om goed online te kunnen werken thuis. Wanneer je kiest voor een nieuw internetabonnement, dan zijn er verschillende factoren waar je op moet letten. Daarom geven we jou in dit artikel verschillende tips voor snel en stabiel internet om thuis te kunnen werken.

Onze beste thuiswerk tips

Wanneer je gebruik maakt van je Wifi-netwerk thuis, heb je een goede verbinding nodig. Er zijn verschillende manieren voor een snel en stabiel internet voor thuis. Zie hieronder onze beste tips!

  • Kies voor een glasvezelnetwerk
  • Een zakelijk abonnement is niet de beste keuze
  • Gebruik je zakelijke telefoon als hotspot
  • Verbeter je internetsnelheid thuis

Hieronder lichten we de bovenstaande manieren toe voor een snel en consistent internet.

Ben je nog op zoek naar een goed internet abonnement? Klik dan hier!

Kies voor een glasvezelnetwerk

Glasvezel internet is supersnel en krachtig internet waarbij data via vezels van glas met de snelheid van het licht worden uitgewisseld. Hiermee kun je supersnel uploaden en downloaden zonder snelheidsverlies. Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Hieronder hebben we nog meer voordelen van glasvezel op een rijtje gezet:

  1. Supersnel: Glasvezel internet is supersnel in tegenstelling tot een kabelaansluiting. Dit komt omdat glasvezel duurzaam is en daardoor is het minder gevoelig voor storingen.
  2. Consistent internet: Met glasvezel internet kan iedereen overal in huis ongestoord internetten.
  3. ’Ready for the future’: Glasvezel is klaar voor de toekomst. We gebruiken met z’n allen steeds meer data. Daarom is er in Nederland een netwerk nodig die deze enorme groei aankan.

Met glasvezel internet heb je dus supersnel internet om lekker thuis ongestoord te kunnen werken.

Een zakelijk abonnement is niet de beste keuze

Is een zakelijk abonnement verstandig? Dat hangt ervan af. Voor ondernemers die vanuit huis werken, kan een zakelijk abonnement verstandig zijn. Maar heb je met zo’n zakelijk abonnement dan sneller internet of ben je goedkoper uit dan met een particulieren abonnement? Nee. De kosten voor een zakelijk abonnement zijn in de meeste gevallen duurder en je hebt even snel internet als met een consumenten abonnement.

Zakelijke abonnementen bieden wel wat meer opties aan dan een particulier abonnement, maar dit heeft weinig toegevoegde waarde voor iemand die thuis werkt. Zo zou je beter kunnen kiezen voor twee particuliere abonnementen, mocht je toch werk en privé gescheiden willen houden. Of, nog beter, je kiest ervoor om je zakelijke telefoon als hotspot te gaan gebruiken.

Gebruik je zakelijke telefoon als hotspot

Wanneer je last hebt van een slecht wifi-verbinding thuis dan is het beter om te gaan internetten op een 4G-netwerk met je zakelijke mobiele telefoon. Overleg met je werkgever wat hierbij de mogelijkheden zijn. Met een 4G-netwerk heb je sneller en stabieler internet ten opzichte van een simpele DSL-verbinding. Sinds kort is het ook mogelijk om een 5G-smartphone of abonnement te nemen, waardoor het inzetten van een mobiel voor een hotspot nog aantrekkelijker is geworden.

Verbeter je internetsnelheid thuis

Een laatste thuiswerk tip die we geven om je internetsnelheid te verbeteren thuis, is om Wifi-repeaters of losse access points aan te schaffen. Dit zijn kleine losse netwerken aangesloten op een centrale router in je huis, waardoor je sneller kunt internetten op verschillende plekken in je huis.

Conclusie thuiswerk tips

Er kan geconcludeerd worden dat er genoeg thuiswerk tips zijn, wat betreft snel en stabiel internet. Ons advies is om voor een glasvezelnetwerk te kiezen of je zakelijke telefoon te gebruiken om snel en stabiel te kunnen internetten. Een zakelijk abonnement is in vele gevallen afgeraden, aangezien je hiermee duurder uit bent dan met een particulier abonnement, terwijl de internetsnelheid even hoog is. Ook zitten er weinig toegevoegde waarden aan een zakelijk abonnement, wanneer je vanuit huis werkt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *