Written by Donat

Toenemend internetverkeer KPN door thuiswerkers

Zoals de meesten wel weten zijn velen sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 l thuis gaan werken. Dat is nu nog steeds het geval, en is ook terug te zien in het netwerkverkeer, meldt KPN. Het is erg druk geworden op het netwerk van KPN door COVID-19, en de verkeerspatronen zijn ook veranderd. Met name het uitgaande verkeer. Zo is er ‘s ochtends vroeg rond 8.00 en 9.00 uur een piek te zien in het aantal mensen dat aan het videobellen is met collega’s of zakelijke contacten. Lees hieronder verder over alle invloeden van thuiswerkers op het KPN-netwerk.

Invloeden van thuiswerkers

Samengevat zijn dit de invloeden van thuiswerkers op het KPN netwerk:

  • Videobellen is erg populair
  • Blijvende drukte na eerste lockdown
  • Werkdagen net zo druk als weekenden

Videobellen erg populair geworden voor thuiswerkers

Vroeg in de ochtend begint Nederland al met het videobellen van collega’s of zakelijke contacten, volgens KPN. Elk half- en heel uur is er een kleine piek te zien in het aantal mensen dat begint met videobellen. Tijdens lunchtijd zijn er opmerkelijk minder videogesprekken bezig, maar zelfs dan zijn er nog kleine piekjes te zien. Dit betekent dat mensen gewoon doorwerken tijdens de lunchtijd. Rond 13.00 uur stijgt het internetverkeer weer langzaam tot een uurtje van 4 uur ‘s middags. Na 17.00 worden er bijna geen video calls meer gehouden.

Blijvende drukte, ook na eerste lockdown

Zoals al in de inleiding is gezegd is thuiswerken nog steeds ‘trending’ en is er blijvende drukte te zien in het uitgaande internetverkeer (upload). Al kijken we naar het inkomende verkeer is er niet zoveel veranderd in het thuiswerk patroon. Het enige wat wel weer opvalt, is dat het veel sneller drukker is, namelijk al rond 8.00 in de ochtend. Normaal zijn studenten en werkenden dan nog onderweg.

Werkdagen nu net zo druk als weekenden

KPN en andere grote providers maken zich geen zorgen vanwege de enorme toenemende internetverkeer. Qua capaciteit kan KPN het goed aan. Het KPN-netwerk is namelijk ingesteld op piekbelasting, die zich normaal voordoet in de avonden en weekenden. Door de drukte kiezen mensen nu vaak voor een hogere internetsnelheid of voor de Super Wifi aanbieding. KPN behoort tot één van de beste internet providers. Check hier meer informatie over (de pakketten van) KPN.

Tips voor thuiswerkers?

Door de massale drukte op de verschillende netwerken van internet providers wil je natuurlijk wel kunnen genieten van snel en stabiel internet. Er is ook een stijgende vraag te zien naar glasvezel, hogere internetsnelheden en goede wifi. Daarom zou je bijvoorbeeld eerder kunnen kiezen voor glasvezel, je zakelijke telefoon als hotspot gebruiken of Wifi-repeaters aanschaffen. Lees al onze tips voor thuiswerken in deze blog!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *