Written by Donat

TV kijken met Chromecast

Met de komst van de Chromecast is interactief televisie kijken een stuk makkelijker geworden. Maar wat is een Chromecast precies en hoe werkt het? Wij leggen in deze blog uit hoe TV kijken met Chromecast werkt. Lees dus snel verder!

Wat is een Chromecast?

De Chromecast is een klein apparaatje van Google. Het ziet eruit als een soort USB-stick. Door de Chromecast via de HDMI-ingang op je TV aan te sluiten kun je van alles streamen op je televisie. Dit streamen doe je vaak vanaf je mobiele telefoon, tablet of laptop. Een afstandsbediening heb je niet nodig. De Chromecast kan worden bediend door je mobiele telefoon, tablet of laptop. Met één druk op de knop van je kun je bijna alles streamen op groot scherm.

Wat kun je allemaal op je TV kijken met Chromecast?

Met een Chromecast kun je vrijwel alles streamen op je televisie. Hieronder hebben we enkele voorbeelden voor je verzameld:

 • Televisie. Dit kan makkelijk via de Horizon Go app als je een Ziggo abonnement hebt. KPN klanten kunnen gemakkelijk streamen via de KPN iTV app.
 • Youtube. Je kunt Youtube filmpjes direct afspelen of toevoegen aan de playlist.
 • Films. Streamingdiensten als Netflix, Videoland en HBO zijn allemaal te bekijken via een Chromecast op TV.
 • Uitzending gemist. NLziet, RTL XL en de NPO app zijn ook allemaal te gebruiken. Zo kun je altijd je programma’s terugkijken wanneer jij dat wilt.
 • Muziek. Via de app van Google Music of Spotify kan je de Chromecast als muziekinstallatie gebruiken. Via de app kies de muziek of playlists en je speelt deze af op je TV met Chromecast.

Stappen: Chromecast op TV aansluiten

De installatie van een Chromecast is erg eenvoudig. Doorloop de hieronder genoemde stappen om de Chromecast aan te sluiten:

 1. Plug de Chromecast met een HDMI-kabel in een ingang van je TV.
 2. Sluit de Chromecast aan op stroom. Dit kan via een USB-kabel in de tv of via de adapter in een stopcontact.
 3. Selecteer via de afstandsbediening van je televisie de juiste HDMI-ingang. Het opstartscherm van de Chromecast zou in beeld moeten komen.
 4. Installeer de Google Home app op het apparaat waarvandaan je wilt gaan streamen.
 5. De app zoekt naar apparaten in de buurt. Klik op jouw apparaat en check of de code overeenkomt. Er wordt nu verbinding gemaakt.
 6. Geef je apparaat een naam. Maak verbinding met je WiFi en de Chromecast is klaar voor gebruik.

Hoe gebruik je de Chromecast?

Ook het gebruik van de Chromecast op je tv is eenvoudig. Bij alle apps waarmee je de Chromecast kunt gebruiken, zal het Chromecast-icoontje staan. Dit is een televisiescherm met golven. Wanneer je hierop drukt, verschijnt er een lijst met alle Chromecasts die verbonden zijn met het internet. Selecteer jouw gewenste Chromecast en het beeld van je televisie wordt vanzelf overgenomen.

Chromecast op TV zonder internet?

Het streamen via je Chromecast op TV zonder internet is niet mogelijk. Wel kan een Chromecast worden gebruikt zonder WiFi. Het apparaat moet dan met een hotspot verbonden worden. Een tweede telefoon of tablet waarmee je een hotspot maakt, is dan wel noodzakelijk.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *