Written by Donat

TV kijken zonder kabel?

Televisie zonder kabel is een groeiende trend van mensen die hun traditionele kabel- of satelliet-tv-abonnementen opzeggen en in plaats daarvan vertrouwen op internet gebaseerde streamingdiensten voor het kijken van televisie. Dit biedt vele voordelen, zoals lagere kosten, meer flexibiliteit en meer kijk mogelijkheden. In dit artikel leest u over verschillende opties van TV kijken zonder kabel.

Manieren om TV te kijken zonder kabel

Er zijn verschillende manieren om tv te kijken zonder coax kabel. Enkele opties zijn:

  • Een digitale antenne gebruiken: Als u binnen het bereik van zendmasten woont, kunt u mogelijk een digitale antenne gebruiken om gratis uitzendingen via de ether op te pikken.
  • Streamingdiensten: Er zijn een aantal streamingdiensten die live tv aanbieden, zoals Hulu, Sling TV, de Ziggo app en YouTube TV. Voor deze services is doorgaans een abonnement vereist, maar u kunt hiermee een verscheidenheid aan tv-zenders en programma’s via internet bekijken.
  • Online netwerken: Veel netwerken bieden streaming van geselecteerde programma’s en films op hun websites of via speciale apps.
  • Andere apparaten: smart-tv’s, gameconsoles en apparaten voor het streamen van media zoals Roku, Apple TV en Amazon Fire TV bieden ook een verscheidenheid aan apps en kanalen waarmee u tv kunt kijken zonder een kabelabonnement.
  • Dvd of Blu-ray: als u een dvd- of Blu-ray-speler heeft, kunt u ook tv-programma’s en films bekijken door fysieke schijven te kopen of te huren.

Tegenwoordig wordt vooral het internet gebruikt als vervanging van een TV abonnement. Zo kan er dus online TV worden gekeken. Doordat daarnaast vaste telefonie ook steeds minder populair wordt, kiezen velen vandaag de dag voor een alleen internet abonnement.

Alleen internet via een mobiele data abonnement

Een andere optie om TV te kijken, zonder dat u hiervoor een kabelabonnement hoeft af te sluiten, is via een mobiele aansluiting. Tegenwoordig wordt hiervoor bijvoorbeeld vaak voor een data sim only gekozen: een internet only abonnement of prepaid kaart.

TV kijken zonder kabel Ziggo

Ziggo biedt de volgende TV mogelijkheden zonder kabel aan:

  • Ziggo Go: Dit is een app waarmee u live tv en on demand content kunt kijken op uw telefoon, tablet of computer. U heeft toegang tot meer dan 200 kanalen, waaronder veel populaire kanalen en programma’s.
  • Ziggo TV: Met deze dienst kijkt u televisie via internet met een apparaat zoals een smart tv, streaming apparaat of gameconsole. Het bevat veel populaire kanalen en on-demand content.
  • Ziggo Horizon: Dit is een combinatie van een settopbox en een app waarmee u live tv en on demand content op uw televisie kunt kijken. Het bevat veel populaire kanalen en on-demand content.

TV kijken zonder kabel KPN

KPN biedt twee primaire mogelijkheden voor televisie zonder kabelaansluiting:

  • KPN TV: Met deze dienst kijkt u live tv en on demand content op uw televisie, met een settopbox of een smart tv. Het bevat veel populaire kanalen en on-demand content.
  • Interactieve TV van KPN: Met deze dienst kunt u met een settopbox live tv en on demand content kijken op uw televisie. Het bevat veel populaire kanalen en on-demand-inhoud, evenals de mogelijkheid om live tv te pauzeren, terug te spoelen en op te nemen.

Bent u benieuwd of u ook gebruik kunt maken van het internet zonder kabel? Lees dan ons artikel hierover!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *