Written by Donat

TV via glasvezel, waarom hiervoor kiezen?

Glasvezel wordt met de jaren steeds populairder. Zo gebruikt 1 op de 5 van de Nederlandse huishoudens al een glasvezelverbinding blijkt uit een onderzoek van het Telecompaper. Glasvezel maakt gebruik van een eigen netwerk en is stabieler en sneller dan een ‘gewone’ DSL-verbinding. Wil jij TV via glasvezel kijken, of ben je benieuwd wat je van glasvezel kunt verwachten (wanneer dit in jouw regio beschikbaar is)? Lees dan hieronder rustig verder!

Waarom kiezen voor glasvezel voor je tv?

Televisie via glasvezel is top, aangezien je de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van interactieve tv. Lees verder voor meer informatie hierover! In tegenstelling tot kabel of dsl zijn de download- en uploadsnelheden van glasvezel even snel. Dit betekent dat het versturen van data even snel gaat als het downloaden van data. Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Lees hieronder alle voordelen van glasvezel. Daarnaast bespreken we ook eventuele nadelen van glasvezel en wat andere alternatieven daarvoor kunnen zijn.

Voor-en nadelen van tv kijken via glasvezel

TV kijken via glasvezel biedt een compleet nieuwe ervaring, dankzij de snelle en stabiele verbinding dat glasvezel biedt. Zie hieronder zowel de voordelen als de nadelen van het kijken van TV met een glasvezelverbinding.

Voordelen:

✓ Gecombineerd met supersnel en stabiel internet;
✓ Download- en uploadsnelheid zijn even hoog;
✓ Ruim aanbod aan glasvezel abonnementen, waardoor er altijd wel één is die bij jou past!
✓ Dankzij glasvezel kijk je tv in de hoogste kwaliteit. Scherper, hogere helderheid en soepeler!

Nadelen:

  • Glasvezel kan duurder zijn dan kabel of dsl.
  • Glasvezel is nog niet in heel Nederland beschikbaar.

Is interactieve tv mogelijk?

TV via glasvezel biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van interactieve tv. Kort gezegd kun je met interactieve tv alle programma’s kijken die je maar wilt en wanneer je maar wilt. Ook is het mogelijk om programma’s op te nemen, te pauzeren en terug te spoelen. Als laatste heb je ook nog beschikking over on demand. Hiermee kun je extra zenders kiezen voor bijvoorbeeld sport of films.

Welke providers bieden televisie via glasvezel aan?

Ondertussen komen er steeds meer aanbieders bij van tv kijken via glasvezel. Aangezien glasvezel populair is, zijn er voldoende providers die het aanbieden. We hebben alle aanbieders van glasvezel hieronder gezet:

  • T-Mobile
  • Oxxio
  • Online.nl
  • Budget-alles-in-1
  • Youfone
  • KPN
  • Delta, Caiway en Fiber

Er is dus een ruim aanbod aan glasvezel abonnementen voor jou als consument.

Hoe werkt TV via glasvezel?

Glasvezel is een krachtige verbinding, waarbij data via vezels van glas doorheen wordt verstuurd via knipperende lichtsignalen. Via glasvezelkabels kan er supersnel data verstuurd worden in tegenstelling tot kabel en ADSL. Daarom wordt er op steeds meer plekken glasvezel aangelegd voor internet, tv en bellen. Glasvezel is erg duurzaam en daardoor minder gevoelig voor storingen.

Glasvezel pakket voor je TV afsluiten?

Door middel van een postcodecheck in onze glasvezel vergelijker ontdek je snel of je tv via glasvezel mogelijk is voor jou. Vul hieronder links bovenin de vergelijker jouw postcode en huisnummer in. Kies bij het soort internet voor alleen glasvezel. Glasvezel mogelijk? Top! Kies het gewenste abonnement dat bij je past en vergelijk verder nog op provider, prijs en internetsnelheid.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *