Written by Donat

Waarop vergelijk je internet en tv aanbieders?

Het aanbod van internet en tv pakketten is de laatste jaren sterk gegroeid. Dat komt doordat vaste telefonie minder populair is geworden en omdat er steeds meer nieuwe aanbieders verschijnen. Hoewel dat een goed teken is (aangezien concurrentie goed is), betekent het ook het de consument lastiger wordt gemaakt om te vergelijken. Want waarop vergelijk je internet en tv aanbieders? Lees dit artikel voor meer informatie!

Vergelijk internet en tv aanbieders

Er zijn natuurlijk vrij veel providers die internet en tv pakketten aanbieden. Dat maakt de keuze vrij lastig. Vergelijk internet en tv aanbieders vooral op het volgende om tot een geschikt pakket voor jou te komen:

  • Prijs van het pakket
  • Internetsnelheid
  • Soort internet
  • Televisieaanbod
  • Eerdere ervaringen en reviews

Hieronder worden deze punten toegelicht.

Prijs

Aanbieders van internet en tv pakketten hanteren verschillende prijzen. Bovendien spelen acties en aanbiedingen hier een belangrijke rol. Verschillende providers komen namelijk regelmatig met aanbiedingen die pakketten voordeliger maken. Denk hierbij voorbeelden aan cashback acties, tijdelijke prijsverlagingen en cadeaus.

Vergelijk internet en tv aanbieders dus op prijs om zo niet onnodig teveel te betalen.

Internetsnelheid

De internetsnelheid van pakketten kan sterk variëren. Het is van belang om hier rekening mee te houden wanneer je aan het zoeken bent naar een geschikt pakket. De internetsnelheid begint bij 30 Mb/s, maar kan oplopen tot wel 1000 Mb/s met glasvezel. Hiertussen zitten onder andere 40 Mb/s, 50 Mb/s, 100 Mb/s en 500 Mb/s. Dat is nogal een groot verschil! Natuurlijk ligt de prijs hoger wanneer je voor een hogere internetsnelheid kiest. Dat is waarom het van belang is goed te bepalen welke internetsnelheid je thuis nodig hebt en op basis hiervan te vergelijken.

Soort internet

Een internetverbinding is mogelijk op basis van glasvezel, (A)DSL en kabel. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar, maar biedt wel de hoogste internetsnelheden. Deze zorgen er dan wel weer voor dat de prijzen wat hoger zijn. Kabel is ook een mogelijkheid en wordt vooral door Ziggo aangeboden. Verder werken de meeste internetproviders met (A)DSL.

Televisieaanbod

Bepaalde programma’s zijn bij de ene provider wel inbegrepen in een internet en tv pakket en bij de andere provider niet. Ook verschilt de hoeveelheid TV-zenders per aanbieder. Is dit voor jou belangrijk, houdt hier dan rekening mee wanneer je internet en tv aanbieders vergelijkt.

Eerdere ervaringen/reviews

Natuurlijk kunnen eerdere ervaringen van jezelf/anderen en reviews ook een rol spelen. Misschien heb je al een bepaalde voorkeur voor een telecomprovider vanwege eerdere positieve ervaringen (of juist andersom). Dat kun je meenemen in je uiteindelijke beslissing voor een internet en tv pakket.

Stappenplan: Internet en tv aanbieders vergelijken

Hierboven heb je kunnen lezen waar je op dient te letten bij het vergelijken van internet en tv aanbieders. Wil je meer informatie over internet en tv pakketten, lees dan eerst onze internet en tv vergelijken pagina. Daar staat meer uitgebreide informatie over dergelijke pakketten. Hieronder lees je een kort stappenplan voor het vergelijken van providers om op die manier tot een geschikt pakket te komen.

  1. Gebruik onderstaande vergelijker, of de vergelijker op onze internet en tv pagina, om direct de goedkoopste pakketten te zien. In de vergelijker staan de goedkoopste pakketten namelijk bovenaan. Vink alleen ‘Internet’ en ‘Televisie’ aan en je ziet vanzelf de goedkoopste pakketten. Let erop dat dit op basis van totaalprijs is en niet maandelijkse tarieven (door bepaalde aanbiedingen kan de totaalprijs uiteindelijk lager uitkomen).
  2. Bepaal welke internetsnelheid je thuis nodig hebt. Voor de meeste huishoudens is 50 Mb/s tot 100 Mb/s voldoende. Grotere huishoudens en zware gebruikers hebben wel 300 Mb/s tot 500 Mb/s nodig om snel en stabiel te kunnen blijven internetten.
  3. Kies eventueel voor een soort internet (glasvezel/kabel/dsl) en aantal TV-zenders.
  4. Bepaal of je eerdere ervaringen en reviews een rol wilt laten spelen en vergelijk providers indien gewenst daar zelf op.
  5. Op basis van het bovenstaande kun je vervolgens je favoriete internet en tv pakket kiezen!

Onderstaande vergelijker kun je gebruiken om de internet en tv pakketten van verschillende aanbieders te vergelijken (vink ‘Bellen’ uit):

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *