Written by Dennis Vlaar

Videodiensten groeien hard sinds pandemie

April is een goede maand voor de videodiensten. Bijna alle videodiensten zagen een groei in het aantal abonnees. Het aantal klanten groeide bij de videodiensten tussen de 15%-30%. In dit artikel gaan we het hebben over de groei in klanten bij de videodiensten. Lees dus verder!

Sterke maand voor videodiensten

Het eerste kwartaal was voor de videodiensten niet slecht, maar alle cijfers werden overrompeld in april. In april verdubbelde de groei in aantal abonnees vergeleken met het 1e kwartaal van 2020. Vooral de kleinere videodiensten zagen een grote stijging in klantengroei.

Oorzaak sterke groei klanten

Sinds dat Nederland in maart in een nationale intelligente lockdown terecht kwam door het coronavirus, zitten veel mensen thuis. Door het thuiszitten vonden veel mensen de behoefte om een (extra) abonnement op een videodienst te nemen.

Grote groei bij kleinere videodiensten

De nu nog kleinere videodiensten in Nederland, zoals: Amazon Prime en Dplay groeide hard. Beide videodiensten zagen in april een groei in aantal klanten van boven de 80%. De stijging van klanten bij Amazon Prime is niet alleen te danken aan het coronavirus. De komst van de Amazon webwinkel in Nederland een reclame op TV en een prijsverlaging, zijn goed getimed met de pandemie. Het aantal klanten van Dplay verdubbelde bijna, maar het absoluut aantal klanten groeide bij de grote videodiensten veel meer. Een nog redelijk kleine videodienst die niet zo hard groeide, is Apple TV+. De reden hiervoor, is dat het filmaanbod van Apple TV+ nog niet zo groot is. En daarbij wordt Apple TV+ het meest aangeschaft bij de aankoop van een ander Apple product.

Groei bij de grotere videodiensten

De grootste videodienst van Nederland, Netflix, stond eennalaatste in het rijtje van procentuele stijging in klanten. In absolute aantallen had Netflix wel de grootste stijging. Netflix mocht in april 400.000 nieuwe abonnees verwelkomen. Disney+ kreeg er 100.000 nieuwe abonnees bij. Dit is een toename van 19%.

Heb jij al een abonnement op een videodienst?
Let us know!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *