Written by Merel

VodafoneZiggo maakt stadswifi mogelijk in Maastricht

De alles in 1 provider VodafoneZiggo zal in de komende maanden een openbaar mobiel netwerk uitrollen in Maastricht. Dit netwerk zal dan voor zowel bewoners als bezoekers 24 uur per dag gratis te gebruiken zijn in de gehele stad. VodafoneZiggo zal een grote investering moeten doen om deze service mogelijk te kunnen maken. Deze dienst zal de bezoekers en van Maastricht van extra gemakken voorzien, wat zeer welkom is voor een stad vlakbij de landsgrens.

Bezoekers vanuit het binnen- en buitenland kunnen kosteloos gebruik maken van gratis wifi, wat de landsgrenzen op telecomgebied deels doet opheffen. Extra gunstig voor zakenmensen, toeristen en het bedrijfsleven wat hiervan kan gaan profiteren. Hiermee kan Maastricht haar inwoners en bezoekers extra diensten bieden, waardoor het mee kan doen als ‘smart city’ met grote steden zoals Londen en Wenen. Waar al langere tijd gratis stadswifi beschikbaar is.

VodafoneZiggo: Gratis Wifi in Maastricht in de loop van 2018 beschikbaar

Dit netwerk wat VodafoneZiggo zal gaan uitrollen zal naar schatting ongeveer een half miljoen euro gaan kosten. Dit zal een snel en stabiel netwerk moeten opleveren, zodat het grote aantallen gebruikers goed kan verwerken. Hiervoor zullen er meerdere nieuwe verbindingskasten verspreid door de hele stad geïnstalleerd moeten worden. Dit zullen er ongeveer 135 zijn wat veel werk met zich meebrengt. Daarom zal het netwerk dit jaar nog niet beschikbaar zijn, ondanks de voorbereidingen al in volle gang zijn, maar de provider verwacht dat dit in de loop van 2018 zal gaan gebeuren.

Dit project is volgens ICT-experts ‘zeer vernieuwend’ voor Nederlandse begrippen, omdat we in het geval van een stad als Maastricht spreken over een zeer grote opzet en omvang. De voordelen die het oplevert mogen er dan ook zijn, zoals hierboven genoemd. Dit systeem zal de stad oneindig veel nieuwe mogelijkheden bieden, aldus Ten Haaf, de centrummanager van Maastricht.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *