Written by Michelle Nannings

Wat is het voordeel van glasvezel?

Wie wil er tegenwoordig geen snelle internet verbinding? Of je nou iets opzoekt voor je werk, studie of omdat je gewoon benieuwd bent naar een onderwerp, snel internet is ideaal. Maar voor iedereen is dat lang niet het geval. Sommige huishoudens hebben nog steeds te maken met een trage verbinding. Hoe vervelend is het om uren te moeten wachten voordat je download eindelijk gereed is? Met glasvezel is dat verleden tijd. Maar wat is het voordeel van glasvzezel dan? Ontdek in deze blog de voordelen van glasvezel!

Voordelen glasvezel t.o.v. kabel

Ten opzichte van kabel heeft glasvezel vele voordelen. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:
✓ Hogere internetsnelheid
✓ Meer mogelijkheden
✓ Downloaden en uploaden even snel
✓ Stabiele verbinding

Glasvezel voordelen

We hebben al genoeg in ons leven te maken met zaken waarop we moeten wachten. Daardoor wil je niet nog eens extra moeten wachten als je eindelijk tijd hebt om te ontspannen en een film te kijken. Met glasvezel ben je verzekerd van een constante stabiele verbinding. Met glasvezel internet is jouw verbinding altijd stabiel en kan je gemakkelijk de F1 volgen, voetbal, gtst of een andere programma naar keuze! Hiernaast is de snelheid de hoogste haalbare als je gebruikt maakt van glasvezel. Dit houdt in, dat ook al gebruiken meerdere mensen in jouw huishouden het internet, je nog steeds jouw favoriete serie kan bekijken of zelfs kan downloaden.

Downloadsnelheden versus uploadsnelheden

Waarbij je vroeger nog naar de mediatheek ging om films te huren, download heel Nederland tegenwoordig hun films gewoon thuis op de bank. Hierbij is het van belang dat de downloadsnelheden optimaal zijn want anders kan je alsnog beter een film ouderwets huren of zelfs kopen op internet. Een groot voordeel van glasvezel is dat de downloadsnelheden en uploadsnelheden even hoog zijn. Terwijl je een film download kan je ook nog even snel wat posten op social media om te laten weten welke film jij zo gaat kijken met je vriend en of vriendin.

Meer vrijheid

Nog een groot voordeel van glasvezel is het feit dat het een open netwerk is. Maak je nog gebruik van een kabel? Dan heb je te maken met maar 1 provider welke actief is. Daardoor is de keuze vrij beperkt. Doordat glasvezel een open netwerk is, heb je de mogelijkheid om te kiezen als consumenten! Want iedereen is immers vrij om zijn of haar diensten aan te bieden op glasvezel.

Wat kost glasvezel?

Brengen al deze voordelen nou meer kosten met zich mee? Het hangt van de provider af die je kiest of je duurder of goedkoper uit bent. Vaak is een glasvezelabonnement niet goedkoper of duurder in vergelijking met een abonnement van een andere provider. Je hebt zelf in de hand hoeveel je wilt uitgeven en hoe belangrijk jij de voordelen vindt ten opzichte van het hebben van een kabel abonnement.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *