Written by admin

Voordelen en nadelen van goedkoop internet

Als je gaat voor goedkoop internet dan doe je dat vaak omdat je de kosten wilt drukken en waarschijnlijk niet meer nodig hebt dan het voordelige internet abonnement te bieden heeft. Toch kan het handig zijn eens te kijken of je wellicht ergens anders niet goedkoper uit bent of dat je toch meer nodig hebt dan je denkt. Er zitten namelijk voordelen maar ook nadelen aan goedkoop internet. Het is in deze altijd belangrijk een balans te vinden in het abonnement dat je denkt nodig te hebben en deze af te stemmen door te kiezen voor de goedkoopste internetaanbieder. Voor veel mensen is daarbij ook nog de betrouwbaarheid, kwaliteit en klantenservice erg belangrijk. Deze is niet overal het zelfde en kan zeer handig zijn voor vragen, suggesties of hulp bij problemen/storingen. Maak dus een goede afweging en kies dan de goedkoopste.

Voordelen goedkoop internet

• De kosten van goedkoop internet zijn laag. Geen hoge maandlasten dus. Wat laag is zal voor iedereen weer anders zijn. Doorgaans betekent laag 1 van de instap abonnementen.

• Online met snelheden die voor de huis, tuin en keuken gebruiker zeker voldoende zijn, met het feit dat providers ook steeds verbeteren en regelmatig snelheden verhogen.

Nadelen goedkoop internet

• Je geniet niet van optimale snelheden. Wil je echt alles uit je internet kunnen halen of heb je gewoon een snelle verbinding nodig voor werk, eigen gebruik of entertainment? Dan heb je aan een instap abonnement vaak niet genoeg, gezien de snelheid in deze abonnementen wordt geknepen.

• Geen extra’s! Vaak is het zo dat (zeker als je een alles in 1 pakket neemt) er bij abonnementen die uitgebreider zijn natuurlijk ook meer mogelijkheden worden geboden. Let hier dus goed op, want je kunt voor wellicht iets meer veel meer plezier beleven aan je internet abonnement.

• Delen met meerdere apparaten verloopt trager. Als je met meerdere mensen gebruik maakt van 1 internetverbinding dan wordt deze gedeeld. Als je een goedkoop internet abonnement hebt dan zijn de snelheden vaak niet bijster hoog. Als je deze snelheden dan ook nog eens gaat delen met anderen kan het internet een stuk trager zijn dan je lief is. Besef dus goed dat als je met meer mensen gebruikt maakt van hetzelfde abonnement (bv. in een gezin) dat de internetsnelheden kunnen tegenvallen.

Conclusie

Het is voor iedereen een persoonlijk afweging, m aar wij raden het zeker aan te kijken naar wat je nodig hebt of eventueel hierop aansluitend wat je wensen zijn met betrekking tot extra’s. Door dit goed in beeld te brengen kun je vervolgens makkelijk online vergelijken en alsnog de goedkoopste provider kiezen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *