Written by admin

Wat zijn de voordelen van glasvezel internet?

Er zijn momenteel verschillende manieren om een internetaansluiting te realiseren. De meest voornaamste zijn kabelinternet en glasvezelinternet. Ondanks dat je bij Ziggo momenteel geniet van enorm hoge snelheden over de kabel, heeft het glasvezel toch de toekomst. De snelheden van glasvezel liggen nu al erg hoog, maar gaan absoluut alleen nog maar toenemen. Wil je daarom nu al voorzien zijn van het beste, snelste en meest betrouwbare internet? Dan doe je er verstandig aan te kiezen voor een glasvezel internet abonnement.

Supersnel internet van de toekomst

De snelheden van glasvezel internet kunnen flink oplopen. Daar waar de meeste internetgebruikers gebruik maken van internet (download) snelheden van een 300Mbps (wat al heel snel is) bestaan er momenteel al glasvezel abonnementen die op kunnen lopen tot 1Gbps. Uit onderzoeken wordt de kracht van glasvezel eens te meer duidelijk. Deze hebben al snelheden aangetoond van meer dan 40Tbps. Dit zijn bizar hoge snelheden en enkel nog middels onderzoeken tot stand gebracht. Nog in ontwikkeling voor de consumentenmarkt dus. Het is met glasvezel mogelijk om data uit te wisselen met de snelheid van het licht. Ook de uploadsnelheid is hoger dan een kabel netwerk. Deze liggen bij glasvezel nagenoeg gelijk met de downloadsnelheid van je abonnement. De importantie van downloadsnelheid kennen we allemaal, maar dus ook met uploaden kan een hogere snelheid enorm handig zijn. Denk hierbij aan het versturen van grote bestanden of het uploaden van files naar een website of server. Glasvezel wordt alleen maar sneller en deze ontwikkeling gaat erg rap.

Veel keuzevrijheid internetproviders

Doordat het glasvezelnetwerk steeds groter wordt, komen er ook meer spelers op de markt die hier abonnementen voor aanbieden. Door het open netwerk heb je daarom ook genoeg keuze om bij verschillende providers een glasvezel abonnement af te sluiten. Weer een pluspuntje dus als het gaat om keuzevrijheid voor de zakelijke of particuliere klant.

Stabiel, snel en betrouwbaar

Glasvezel toont aan naast het (in potentie) snelste internet te zijn ook dat het een stabiel netwerk is. Er zal dus minder last zijn van storingen, buffers of andere problemen die je wellicht bij jouw huidige internetabonnement weleens wat vaker ervaart. Met een alles in 1 pakket over glasvezel ben je dus verzekerd van het beste netwerk en ben je voorbereid op de toekomst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *