Written by admin

Waarom is mijn internet langzaam?

Het is onder internetgebruiker waarschijnlijk 1 van de grootste ergernissen, traag internet. Als je problemen hebt met jouw internet en je verbinding wel wat peper kan gebruiken dan kan dit erg veel hinder en irritatie met zich meebrengen. Zeker als je zakelijk bezig bent en er veel op het spel staat. Maar ook bij normaal surfen of het online bekijken van een filmpje kan het natuurlijk enorm kwade gevoelens oproepen als dit niet snel en naar behoren werkt. Maar waar ligt dit nu precies aan en nog veel belangrijker hoe kun je het oplossen? Wij laten je zien wat veel voorkomende zaken zijn die er voor kunnen zorgen dat jouw internet langzaam is en hoe je dit dus ook kunt verhelpen.

De snelheid van jouw internet abonnement

Er zijn natuurlijk behoorlijk wat abonnementen op de markt en de 1 nog sneller dan de ander. Merk je dat je problemen ervaart met langzaam internet, dan kan het te maken hebben met het gekozen pakket. Je kunt bij een provider vaak kiezen voor verschillende abonnementen met idem dito snelheden. Zo zijn de goedkopere abonnementen vaak wat langzamer en de duurdere of alles in 1 pakketten vaak een heel stuk sneller. Mogelijk is dit een reden waarom je internet trager is dan dat van je buurman.

Virussen en Spyware op apparaten

Er zijn enorm veel virussen en er komen er elke dag weer nieuwe bij. Is jouw apparaat hiermee geïnfecteerd dan kan het zijn dat dit de oorzaak is van jouw langzame internet verbinding. Virussen laten de boel vollopen en worden vaak gebruikt voor het ontregelen van computers. Ook spyware kan hier een aandeel in hebben en de boel dus aardig voor je in de ellende laten draaien. Daarnaast wordt dit ook veel gebruikt om bepaalde informatie van de gebruiker te achterhalen om zo manipulatie en misbruik te kunnen toepassen. Wil je zeker weten of jij niet het slachtoffer bent geworden van virussen of spyware? Zorg er dan altijd voor dat je een goede virusscanner op jouw PC hebt geïnstalleerd en draai ook met enige regelmaat een anti-spyware programma om mogelijke aanwezige spyware te achterhalen en te verwijderen.

Verouderde of kapotte kabels

Liggen bij jouw ook de kabels door elkaar heen of zit het hele handeltje in de knoop? Haal dan je kabels uit de knik en vervang eventueel oude of kapotte kabels. Het kan namelijk de reden zijn achter de problemen m.b.t. de snelheid van jouw internetverbinding.

Hardware problemen

Een nieuwe snelle pc die voorzien is van de laatste technologie kan natuurlijk de snelste verbindingen van nu makkelijk aan. Heb je echter een zwaar verouderde computer met specificaties die al 10 keer zijn ingehaald, dan kan dit uiteraard ook de oorzaak zijn van jouw langzame internetverbinding. Normaal heb je met een goede pc geen problemen, echter bij te lage specificaties t.o.v. jouw internetverbinding kunnen er dus de nodige problemen ontstaan en jouw internet wat langzamer zijn dan normaal.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *