Written by admin

Wat is breedband internet precies?

Je gebruikt het eigenlijk elke dag maar stel jij jezelf weleens de vraag: wat is breedband internet nou eigenlijk? Daar gaan wij jouw hier zo goed mogelijk antwoord op geven.

Breedband internet staat voor een snelle verbinding met het internet, oftewel een grotere doorvoercapaciteit. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen downloadsnelheid en uploadsnelheid waarbij de downloadsnelheid altijd hoger ligt.
De snelheden waarmee we tegenwoordig het internet op gaan zijn enorm hoog en nog steeds volop in ontwikkeling. Als je kijkt naar hoe er vroeger gebruik werd gemaakt van internet dan zullen vele herkennen dat dit een wereld van verschil is met het hier en nu! Veel jonge surfers weten niet beter en kennen alleen de snelheden van het heden, logisch. Net zo goed dat er in de toekomst nog weer veel meer in het verschiet ligt als het gaat om internetsnelheden.
Breedband maak wel een hele hoop meer mogelijk. Zo is het doodnormaal dat je grote bestanden kan downloaden, intensief online gamen mogelijk is en er elke dag weer door miljoenen Nederlanders video’s en muziek wordt gestreamd. Het is ook niet meer weg te denken en mensen ervaren zelfs soms grote problemen als de internetverbinding er sporadisch even uit ligt. Om nog maar niet te spreken over grote bedrijven die hun winst zien kelderen als er een halve dag niet kan worden gewerkt. Zo sterk zit breedband internet dus al verwikkeld in onze huidige maatschappij!

Breedband internet in de praktijk

Voor breedband internet is natuurlijk een laptop, pc, tablet, telefoon of ander mobiel apparaat vereist. Veelal is het gebruik van draadloos internet de normaalste gang van zaken en de meest praktische. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen zelf nog een kabel te trekken naar je pc of laptop. Op deze manier maak je gebruik van een nog snellere breedbandverbinding. Er gaat zo namelijk (in tegenstelling tot WIFI) geen snelheid verloren. Bij Wifi kan dit nog wel eens het geval zijn. Zeker als zich een apparaat in een andere kamer of op een zolder. Je ontvangt bij het aanvragen in bijna alle gevallen een wireless modem of wireless router in bruikleen van de internetprovider waar je bent aangesloten. Het installeren kan zelf gedaan worden maar meestal wordt dit professioneel door een monteur op afspraak gedaan. Hierdoor heb je er zelf geen omkijken meer aan en ben je direct online.

ADSL en Kabel

Er valt bij breedband internet nog onderscheid te maken tussen ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) en Kabel. Bij ADSL heb je ook weer nieuwere en snellere manieren zoals ADSL2, VDSL en VDSL2. Dit zijn dan weer de meer ontwikkelde DSL varianten.
Bij Kabel wordt er gebruik gemaakt van coax televisie kabels en een kabelmodem. Door deze aansluiting zijn er tegenwoordig snelheden mogelijk van tot wel 200Mbits per seconde. Ziggo doet op deze manier goede zaken waardoor het samen met glasvezel behoort tot de snelste netwerken. Een ander zeer groot bijkomend voordeel is dat het signaal van je televisie niet ten koste gaat van de snelheid van je internetverbinding. Hoewel er veelal gebruik wordt gemaakt van dezelfde netwerken zit er wel een groot verschil in prijs en pakket aanbod. Er wordt meestal een 3 in 1 pakket aangeboden. Wil jij dus je internet vergelijken? Let er dus goed op wat voor jouw belangrijk is en kies hierbij jouw ideale internetpakket.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *