Written by admin

Wat is het verschil tussen glasvezel en normaal internet?

Ben jij ook benieuwd wat nu eigenlijk echt de verschillen zijn tussen glasvezel en kabelinternet? Of sta je op het punt om een nieuw abonnement af te sluiten en weet je niet wat je moet kiezen? Geen paniek! Wij gaan je hier uitleggen wat de grootste verschillen zijn zodat je een juiste keuze kunt maken. Je kunt op dit moment nog kiezen tussen glasvezel en normaal internet (kabel). Hoewel glasvezel al veel wordt gebruikt en nog steeds in opmars is, wordt er ook nog gebruikt gemaakt van kabel. We gaan het verschil tussen glasvezel en normaal internet verduidelijken zodat je een bewuste keuze kunt maken voor jouw ideale internetverbinding.

Ziggo is zo’n provider die al wel voor een groot deel gebruik maakt van een glasvezelnetwerk echter tot aan de wijkkast. Het laatste stukje gaat nog via normale kabel en hiermee kan glasvezel dus niet optimaal worden benut. Wel moet gezegd worden dat de internetsnelheid van Ziggo er niet om liegt. Ze schermen er dan ook mee 1 van de beste en meest snelste netwerken te zijn. Ziggo biedt sinds kort ook extra diensten waaronder een sportzender in de hoop zo meer mensen kennis te laten maken met hun supersnelle netwerk. Normaal moet je voor zo’n sportzender namelijk maandelijks betalen.

KPN doet goede zaken als het gaat om glasvezel en mag zich dan koploper noemen in de markt met deze internetverbindingen. Daarbij komt natuurlijk dat Kpn natuurlijk bekend is als een betrouwbaar Nederlands bedrijf en zal het ook veel vertrouwen wekken bij de meeste mensen. Kpn maakt enkel gebruik van glasvezel en afhankelijk van hoe de kabels in jouw huis zijn aangelegd kun je dus de hoogste snelheden halen. Vaak is er bij de bouw van nieuwe huizen al rekening gehouden met een volledige glasvezelaansluiting tot in je meterkast. Dit is alleen niet altijd het geval bij alle huizen.

Wat moet ik kiezen, glasvezel of kabel?

Dat is natuurlijk de grote vraag. Het punt is dat momenteel Ziggo erg hoge snelheden biedt en ook nog wat extra diensten als je hier interesse in hebt. Dit kan dus op dit moment voor jou een doorslaggevende factor zijn. Ben je bijvoorbeeld iemand die alles op het gebied van sport volgt of mooie voetbalwedstrijden wil zien in nationale en internationale competities? En heb je meer dan genoeg aan de pakketten die Ziggo te bieden heeft? Dan is dit voor jou de juiste keuze.
Wil je een betrouwbaar netwerk waarmee in potentie belachelijke snelheden kunnen worden behaald en klaar zijn voor de toekomst? Dan kun je het beste gaan voor een glasvezelnetwerk. Kpn is hierin een zeer betrouwbare partner. Toch zijn er ook andere bedrijven die vaak hele scherpe prijzen bieden en interessante pakketten aanbieden. Veel van deze bedrijven maken gebruik van dezelfde netwerken. TIP: Lees ervaringen met dit soort bedrijven, met name bereikbaarheid en klantenservice kan nog wel eens verschillen met die van de grote jongens op de markt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *