Written by admin

Wat is ISDN internet?

Tegenwoordig regeren kabel en glasvezelverbindingen de markt. Daarom kan iedereen vandaag de dag ook snel internetten. Naast deze vormen van internetverbindingen bestaat er ook nog ADSL, internet dat je ook met een ISDN verbinding kunt gebruiken. Dit wordt ook wel ISDN internet genoemd. Dit kan afsluiten bij een aantal internetproviders echter niet bij iedereen. Wil je meer weten over wat ISDN internet is en of ook jij op deze manier gebruik kunt maken van ADSL? Lees dan vooral verder.

ISDN verbinding met ADSL internet

Vroeger kon je met een analoge telefoonlijn gebruik maken van internet door in te bellen. Doordat deze analoge lijn echter beschikte over 1 lijn met 1 telefoonnummer was het niet mogelijk om tegelijkertijd te internetten en te bellen. Een tijdje later is daarom ook de ISDN lijn in het leven geroepen. Deze ISDN lijn beschikt over 4 verschillende lijnen waarmee je dus meerdere dingen tegelijk kunt doen. Een hele vinding en uitkomst in die tijd, want nu was het dus wel mogelijk om te bellen en te internetten wat veel irritaties en overlast wegnam.

Met ISDN lijnen vandaag de dag kun je gebruik maken van ISDN internet. Dit houdt dus feitelijk in dat je met een ISDN lijn gebruik maakt van ADSL internet. Als je weet of je over een dergelijke lijn beschikt dan kun je er vervolgens voor kiezen om een ISDN internet te nemen door een ADSL internetabonnement af te sluiten. Dit is momenteel mogelijk bij o.a. KPN, XS4ALL en Vodafone.

Hoe snel is ISDN internet?

Met snelheden van een paar honderd Mbps tot en met 1Gbps van respectievelijk kabel en glasvezel verbindingen en de wetenschap dat dit nog steeds blijft groeien kunnen we stellen dat deze verbindingen de meeste potentie hebben. Met name de mogelijkheden omtrent glasvezel verbindingen zijn next level en kennen nog lang geen plafond. Op deze technologie wordt dan ook voortdurend voort geborduurd en dit zal dan ook in de toekomst door iedereen volop worden gebruikt.

Als we kijken naar ISDN internet dan kunnen we concluderen dat deze niet meedoet tussen de grote jongens. Toch kan het met een dergelijke verbinding nog interessant zijn om een ADSL abonnement af te sluiten. Volstaan de snelheden voor jouw dan is het de overweging waard te kiezen voor een internetverbinding op basis van ISDN.

Gaan we kijken naar de snelheid die je met ISDN internet op basis van ADSL kan halen dan kom je tot een maximale snelheid van 24Mbps met ADSL2+ als gebruikte techniek.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *