Written by admin

Wat is quad play en wanneer is dit interessant?

We zijn er steeds meer aan gewend dat we diensten bij een internet abonnement combineren. Zo bestaan er al een lange tijd alles-in-1 pakketten waarbij we internet, tv en bellen met de vaste lijn afnemen bij 1 en dezelfde provider. Maar wat is quad play dan en hoe werkt dit in de praktijk? Het is eigenlijk heel simpel. Quad play betekent niets meer dan dat je naast alle diensten die je al afneemt ook mobiele telefonie toevoegt in dit abonnement bij 1 aanbieder. Over het algemeen zou dit voordelen moeten opleveren maar dat is niet altijd het geval.

Voordelen voor de klanten

Een winsituatie voor klanten is dat je alles op 1 rekening krijgt van de betreffende aanbieder. Hiermee zijn de kosten voor al deze diensten incl. quad play lekker overzichtelijk en betaal je in 1 keer. Een andere fijne bijkomstigheid is dat je vaak voordeeltjes krijgt in de vorm van speciale diensten, ruimere belbundels of meer dataverbruik. Daarnaast zou het ook nog eens goedkoper moeten zijn dan gewoon een los sim only abonnement afsluiten bij een andere provider. Dit is echter niet altijd zo, dus bekijk altijd eerst de aanbiedingen van andere providers en maak dan een weloverwogen beslissing.
Op dit moment bieden Telfort, Tele2, KPN en Vodafone quad play al aan. Overige kleine providers kunnen deze dienst helaas niet bieden. Deskundigen denken overigens dat het marktaandeel van quad play niet enorm zal stijgen en zeker niet op de korte termijn. Veel mensen hebben lopende abonnementen en niet iedereen stapt in 1 keer over naar deze totaaloplossing. Iets met lange termijnvisie dus. Maar ook dan is het nog maar de vraag of mensen dit willen en hoe interessant de aanbiedingen zijn. Toch is het afnemen van een alles-in-1-pakket de oplossing voor huishoudens en mobiel bellen toch vaak een individuele keuze. De praktijk zal uitwijzen in hoeverre quad play zal blijven groeien.

Voordelen voor de aanbieders

Aanbieders proberen op allerlei manieren de klanten aan hun te hechten. Niks mis mee en zeker niet als ze met goede aanbiedingen komen. Een groot voordeel voor de aanbieders van quad play is echter wel dat alles nu in 1 abonnement zit en er dus meer inkomsten binnenkomen. Voorlopig kost het echter alleen maar en moeten ze dit op een later tijdstip terug gaan verdienen. Een investering dus. Het nadeeltje voor de klant is dat het moeilijker wordt over te stappen als je dit wilt, wat gepaard zou kunnen gaan met een hoop gedoe. Ook kunnen er kosten worden gemaakt als er wel sprake is van ontbinding voor mobiel bellen. Ben je echter al jarenlang tevreden met een provider, dan moet er in de praktijk niks aan de hand zijn. Al is het wel zo dat de markt vaak veranderd en mensen verder kijken dan hun neus lang is!

Combinatievoordelen: Alles in 1 & Mobiel combineren

Inmiddels (in 2021) bieden vele providers quad play aan, zowel grotere als kleinere providers. Denk bijvoorbeeld aan T-Mobile Klantvoordeel, VodafoneZiggo combinatievoordelen, KPN Hussel en XS4ALL Compleet. Aangezien alle providers wat betreft quad play verschillende voordelen bieden, is het handig om hier een overzicht van te hebben. Daarom hebben wij een artikel geschreven over het combineren van alles in 1 met mobiel (quad play). Lees dat artikel voor meer informatie over quad play/alles in 1 met mobiel combineren en profiteer direct van de voordelen!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *