Written by admin

Welke providers bieden glasvezel aan?

Er zijn vandaag de dag veel verschillende internet providers op de markt actief en het maken van een keuze uit de aanbieders van glasvezel wordt steeds uitgebreider. Door dit aanbod van providers die glasvezel abonnementen aanbieden kan de keuze voor sommige mensen heel lastig zijn als je niet weet wat je precies zoekt. Indien je dit wel weet dan kun je op basis daarvan natuurlijk vrij snel een abonnement afsluiten, anders zal je eerst moeten weten waar je op moet vergelijken. Belangrijke punten hierbij zijn o.a. internetsnelheid, het aantal tv zenders, extra’s (zoals betaalde zenders), betrouwbaarheid en ga zo maar door. Kijk dus goed naar wat jij zoekt in een glasvezel abonnement want dit is voor iedereen weer anders en altijd erg persoonlijk. Als we kijken naar het netwerk dan zien we dat glasvezel door heel Nederland flink terrein boekt. Dit heeft te maken met de potentie en capaciteit die het glasvezel netwerk te bieden heeft. Met glasvezel kunnen namelijk veel hogere snelheden worden bereikt wat weer een positieve uitwerking heeft voor de particuliere en zakelijk markt!

Glasvezel snelheid

We kunnen dus vaststellen dat momenteel al veel internetproviders glasvezel aanbieden. Afhankelijk van de manier van plaatsing (dit kan zijn tot aan de wijkkast of volledig) kunnen de snelheden die worden behaald enorm oplopen. Vaak als je kijkt bij nieuwbouw huizen zie je dat er bij de bouw al rekening wordt gehouden met glasvezel en wordt deze al volledig tot aan je huis aangelegd, zodat als je een glasvezel abonnement gaat afsluiten gebruik kan worden gemaakt van de snelste verbinding. Erg handig natuurlijk. In de toekomst zullen deze snelheden alleen maar oplopen gezien de flinke mogelijkheden en capaciteit die het glasvezelnetwerk te bieden heeft. Als je alle glasvezel abonnementen wilt vergelijken, bekijk dan de pagina: glasvezel vergelijken.

De volgende providers bieden glasvezel aan:

KPN, Vodafone, Tele2, Telfort, XS4ALL, Online, Fiber en Caiway

We zien gelijk dat er een paar grote jongens tussen zitten, om KPN maar even als voorbeeld te nemen. KPN is al een behoorlijk tijd actief op de glasvezelmarkt en loopt wat dat betreft een beetje voor op de rest. Verder zien we ook bedrijven als Online, Fiber en Caiway die momenteel ook soms leuke aanbiedingen hebben en voordelige totaal pakketten bieden. Ziggo (die niet is opgenomen in het rijtje) heeft nog een tijdje enkel gebruik gemaakt van kabel.

Op dit moment bieden ze bij Ziggo glasvezel-kabel verbindingen aan en laten ze op hun website weten dat de internet snelheden regelmatig worden verhoogd en ook meer dan klaar zijn voor de toekomst. Ook staan ze met hun netwerk net achter Zwitserland, op de tweede plek. Ziggo geeft je daar bovenop ook nog extra diensten waar je niet extra voor hoeft te betalen.

Ziggo maakt dan wel voor het grootste deel gebruik van glasvezel, het is echter tot aan de wijkkast waarbij het laatste stukje tot aan de deur van de gebruiker de verbinding verloop via oude coaxkabels. Er is hierover nogal wat ophef ontstaan omdat reclames nogal misleidend zijn en de consument hierdoor om de tuin kan worden geleid. Ziggo geeft wel aan dat hun netwerk voor 98% uit glasvezel bestaat en het de hoogste snelheden te bieden heeft op de markt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *