Written by Youri Neefjes

XS4ALL blijft mogelijk toch bestaan

Blijft XS4ALL bestaan? Na het nieuws dat het moederbedrijf KPN de integratie met XS4ALL wil doorzetten, is er een hoop gebeurt. Het naar buiten brengen van KPN heeft een hoop stof doen opwaaien. Het heeft zelfs geleid tot een heuse petitie ‘XS4ALL moet blijven’ om ervoor te zorgen dat KPN het niet doorzet. Er lijkt toch een einde te komen aan het tijdperk XS4ALL. Althans misschien is er nog 1 uitweg; het overschakelen naar plan B. Zodat datgene waar XS4ALL altijd voor heeft gestaan kan blijven voortbestaan. Benieuwd naar plan B van XS4ALL? Lees dan snel verder!

DNA van XS4ALL

Dat de stekker uit XS4ALL wordt getrokken heeft te maken dat sinds 1998 een dochteronderneming is van KPN. XS4ALL bleef een zelf opererende organisatie die vanaf de oprichting in 1993 stond voor goed en betrouwbaar internet voor iedereen. Dat XS4ALL een dochteronderneming is geworden van KPN lijkt het concern dus nu toch op te breken. KPN heeft er namelijk voor gekozen om door te gaan met het voeren van de éénmerkstrategie.

XS4ALL gaat over op back-up plan

Ondanks dat de petitie in grote mate is ondertekend komt er een eind aan het bestaan van XS4ALL. Of in ieder geval aan de merknaam lijkt een eind te komen. Om de eigen identiteit en kernwaardes te kunnen waarborgen wordt er namelijk hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe provider. Het starten van een nieuwe provider kost natuurlijk veel geld en daarom heeft het actiecomité een crowdfunding actie op poten gezet. Het streefbedrag van €1.250.000 is met €2.500.000 ruimschoots gehaald.

XS4ALL’s back-up plan

Dat XS4ALL ophoud te bestaan is niet bij iedereen even goed ontvangen. Het authentieke van provider XS4ALL leek met een integratie met KPN volledig teniet gedaan te worden. Het plan is dan ook om een nieuwe provider te starten. Daarin gaan de speerpunten van XS4ALL terugkomen: vrij, open en toegankelijke internet voor iedereen. Ook de kernwaarden om op een zeer discrete manier om te gaan met privacygevoelige gegevens en online veiligheid.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *