Written by Merel

Youfone duikt in de markt van TV-abonnementen

De Nederlandse Telecomprovider Youfone heeft zichzelf een nieuwe uitdaging opgelegd. Het bedrijf zal in een samenwerking met Huawai een gat in de Nederlandse markt gaan opvullen met het online platform: YoufoneTV.
Afgelopen vrijdag 1 hebben de bedrijven een overeenkomst getekend en er wordt verwacht dat het online platform vanaf april 2017 aangeboden gaan worden. Via dit platform zullen de bedrijven abonnementen aanbieden die bestaan uit toegang tot live-televisie, video on demand diensten, apps en games.

UPDATE: Ondertussen is YoufoneTV gelanceerd. Meer hierover lees je hier

YoufoneTV

YoufoneTV wilt zich onderscheiden door haar klanten vooral veel flexibiliteit te bieden. Keuzevrijheid staat als belangrijkste servicepunt vooraan. Klanten van YoufoneTV zullen de mogelijkheid krijgen om tv-programma’s te kijken op tijdstippen die zij zelf wenst. Dit hoeft dus niet te zijn op de momenten dat live TV deze programma’s uitzendt. Ook hoef je je favoriete programma niet perse te bekijken via een tv, dit kan ook via een laptop, tablet of smartphone.
Een vereiste om gebruik te kunnen maken van YoufoneTV is dat je in het bezit bent van een internetabonnement. Je kunt met elk internetabonnement van elke provider gebruik maken van dit platform, maar je kunt ook een internetabonnement bij Youfone afsluiten.

Het aanbod

Het online platform van Huawai is niet specifiek voor deze samenwerking en de Nederlandse markt ontwikkeld. Het bestaat al in China, waar Huawai vandaan komt, en in Duitsland als het gevolg van een samenwerking met een Duits telecombedrijf. Voor de Nederlandse markt zijn de diensten naar de wens van de consument aangepast.
Het aanbod van YoufoneTV in Nederlands zal bestaan uit:

  • Het basispakket voor €10,-. Dit pakket is vergelijkbaar met KPN Play of KNIPPR. Je kunt ongeveer 20 livezenders bekijken via de apps die hiervoor beschikbaar zijn, of via Apple TV en chromecast. Daarnaast kun je programma’s van alle NPO-, RTL- en SBS-zenders tot een week lang terug kijken.
  • Klanten kunnen naar wens zenders aan dit pakket toevoegen voor kleine bedragen. De meeste zenders zullen maandelijks rond de €1,- kosten.
  • De Video on Demand dienst van Youfone zal ervoor zorgen dat klanten ook films en series kunnen kijken. De klant heeft de keuze uit een geselecteerd aantal films en series die 60 dagen beschikbaar zijn. Hierna wordt het aanbod vervangen door een nieuwe samenstelling. De video on demand dienst zal naar verwachting €2,50 per maand gaan kosten.
  • Uitgebreid (settopbox) abonnement voor €15,- per maand. Het kastje die je bij dit uitgebreidere abonnement ontvangt, heet een settopbox. Hiermee krijg je toegang tot een uitgebreiden Huawai-platform, waarmee je naast TV kijken ook gebruik kunt maken van een beschikbaar aantal games, apps en web winkelfuncties.

Naast deze online TV abonnementen, wilt Youfone ook vaste internetabonnementen gaan aanbieden via het netwerk van KPN. Een pakket met tv en internet zal dan maandelijks ongeveer €35 gaan kosten.

Online Tv kijken

Online TV kijken is booming in Nederland. Steeds meer (en vooral jonge) mensen lukt het niet om hun drukke leventje te combineren met het op tijd op de bank zitten voor hun favoriete televisieprogramma. Dit kan al een aantal jaar worden opgelost door het terugkijken via bijvoorbeeld NPO gemist of RTL XL. Je moet hiervoor echter wel verschillende websites bezoeken, want er is nog niets waarop je alle programma’s terug kunt kijken.
Daarnaast hoef je tegenwoordig niet meer altijd thuis te zijn om TV te kijken, want het kan tegenwoordig ook vaak via een streamingsdienst van je provider op een laptop of tablet. Youfone heeft deze diensten gecombineerd door één platform te ontwikkelen waarop dit allemaal kan. Hiermee is de provider de eerste in Nederland die dit aanbiedt. Volgens Youfone is er veel vraag naar deze flexibiliteit.

Telecomprovider Youfone

Momenteel is youfone een telecomprovider die sim only abonnementen aanbiedt. Youfone richt zich vooral op klanten tussen de 18 en 39 jaar oud, om voor hen een zo goed mogelijke aansluitend abonnement te bieden. Deze jongeren hebben volgens youfone behoefte aan een ander soort invullen van abonnementen dan ouderen.

Huawai

Huawai is een bedrijf die bekend staat om zijn netwerkapparatuur en smartphones. De samenwerking tussen beide bedrijven is opvallend, maar ook denkbaar. De ‘online’ TV markt is een innoverende markt waar nog veel onvervulde behoeftes in zijn. De bedrijven herkennen deze vraag en willen hier slim op inspelen daar onderscheidende diensten aan te bieden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *