Written by Donat

Ziggo brengt gigabit-internet naar Eindhoven

Vanaf dinsdag 16 maart 2021 gaat Ziggo 110.000 huishoudens en bedrijfspanden voorzien van het gigabit-internet. De afgelopen maanden werden de eerste voorbereidingen getroffen voor het nieuwe netwerk in Eindhoven en het netwerk kan nu dus in gebruik genomen worden.

In dit artikel lees je meer over VodafoneZiggo en deze ontwikkelingen.

Grote investeringen VodafoneZiggo

De afgelopen jaren heeft VodafoneZiggo flink geïnvesteerd in het nieuwe netwerk GigaNet. De investeringen passen in de strategie om iedereen te voorzien van snel internet. Voorheen was het vaak dat een bepaalde straat of wijk voorzien was van supersnel internet, maar op deze manier voorziet Ziggo in één keer hele steden of regio’s. Volgens Jeroen Hoencamp (bestuursvoorzitter VodafoneZiggo) worden er “Jaarlijks honderden miljoenen geïnvesteerd in het Giganet”.

GigaNet

In huizen in Eindhoven zijn zo’n 165.366 nieuwe connectoren geplaatst, daarnaast zijn er zo’n 15.435 aansluitkabels vervangen. In totaal is er meer dan zestien kilometer aan nieuwe netwerkbekabeling vervangen in alleen de stad Eindhoven. Steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Haarlem en Alkmaar zijn al aangesloten op het gigabit-netwerk. Amsterdam was de eerste stad die in november 2020 live ging met het nieuwe GigaNet.

In totaal zijn er al zo’n 3 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op het GigaNet van VodagoneZiggo. Meer over VodafoneZiggo en GigaNet lees je op deze pagina.

Upgrade voor alle klanten

Jeroen Hoencamp zegt dat alle klanten van VodafoneZiggo profiteren van de investeringen in het gigabit-netwerk. “Niet alleen de klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid hebben profijt. Alle aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen”.

In gebieden waar de upgrade nog niet aanwezig is, is de maximale snelheid 500Mbit/s en een uploadsnelheid 40Mbit/s. In gebieden met het nieuwe netwerk is dit 1Gbit/s en 50Mbit/s uploadsnelheid. Klanten die de snelste netwerkverbinding willen en kiezen voor het Giga-abonnement van Ziggo betalen zo’n tien euro per maand meer dan voor het Max-abonnement.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *