Written by Dylan Ruiters

Ziggo Sport binnenkort in UHD

Afgelopen weekend heeft heel sport liefhebbend Nederland kunnen genieten van het raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps. Alle Ziggo Sport Totaal kanalen waren van 28 augustus tot en met 30 augustus gratis te zien bij veel providers. Naast de Formule 1 waren er onder meer ook verschillende andere raceklassen, binnen- en buitenlands voetbal, NBA en topgolf gratis te zien. Wie deze kanalen normaal al in het pakket heeft zitten, heeft binnenkort ook wat te juichen. Ziggo Sport in 4K Ultra HD is in aankomst. Lees in deze blog alles over deze nieuwe ontwikkeling.

Ziggo Movies & Series

Ziggo heeft bekend gemaakt dat er inmiddels al meer dan tweehonderd films en series in 4k Ultra HD te bekijken zijn. Dit is beschikbaar voor klanten met de Mediabox Next via de aanvullende video on demand-dienst Ziggo Movies & Series. Ziggo heeft de ambities om, naast de films en series, zo snel mogelijk sport aan te bieden met deze hoge resolutie. Ultra HD is een zeer hoge resolutie, viermaal hoger dan het Full HD dat we al kennen. Dit zal het kijken naar films, series en sport nog meer beleving geven.

Sport in UHD

Als je na afgelopen weekend op Ziggo Sport de Formule 1 in 4K wilt gaan bekijken, dan zul je nog even wat geduld moeten opbrengen. Dat het er gaat komen staat vast, maar mede door de corona crisis heeft deze ontwikkeling een kleine vertraging opgelopen. De enige manier om op dit moment naar Formule 1 in 4K te kijken is via een satelliet het Duitse RTL te ontvangen. RTL Duitsland stopt echter na dit seizoen met het uitzenden van de Formule 1. De kans is aanwezig dat dit in 2021 overgenomen kan gaan worden door Ziggo. Naast de Formule 1 zouden Ziggo klanten via de Mediabox Next ook onder meer voetbal van de Premier League, La Liga en Champions League in deze hoogwaardige beeldkwaliteit kunnen gaan bekijken.

UHD als gevolg van verhuizing

Doordat Ziggo Sport enkele jaren geleden is verhuisd naar het Mediapark in Hilversum is de studio geschikt geworden voor 4K Ultra HD. Ruim 400.000 klanten van Ziggo beschikken op dit moment al over de Mediabox Next, waardoor de apparatuur thuis ook al geschikt is voor 4K Ultra HD televisie. Ook mensen zonder de nieuwe mediabox kunnen eventueel in 4K kijken. Het kabelnetwerk van Ziggo is hier ook al geschikt voor. Het is dus niet meer de vraag of, maar wanneer Ziggo Sport klanten hun favoriete sportmomenten in 4K Ultra HD kunnen beleven. Ziggo biedt een gratis overstapservice. Dit houdt in dat je overstap kosteloos en zorgeloos voor je wordt geregeld.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *