Written by Donat

Ziggo Sport blijft Champions League uitzenden

Veel mensen hebben een abonnement op Ziggo Sport om de voetbalwedstrijden van de Champions League te kunnen zien. Voor hen is er goed nieuws: Ziggo Sport blijft dit de komende drie seizoenen gewoon doen. Lees in deze blog alles over dit nieuws.

Ziggo behoudt de rechten

De uitzendrechten van de UEFA Champions League blijven de komende drie voetbalseizoenen in het bezit van Ziggo. Hierdoor zal Ziggo live wedstrijden en samenvatting uit kunnen zenden op de Ziggo Sport Totaal kanalen en het internet. Hiermee krijgt de succesvolle samenwerking tussen het voetbaltoernooi en de sportzender een vervolg. Naast de Champions League blijft er ook ander internationaal voetbal, autosport, golf, tennis, basketbal, hockey, rugby, beachvolleybal, veldrijden en atletiek te zien op Ziggo Sport. Ziggo Sport Totaal is te verkrijgen bij nagenoeg alle distributeurs van Nederland.

Wanneer zijn de wedstrijden te zien?

Op UEFA Champions League avonden zal Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle digitale abonnees van Ziggo, tijdens de groepsfase op twee tijdstippen wedstrijden live gaan uitzenden. Naast een wedstrijd om 18:45 uur zal het eerste kanaal vanaf 21:00 uur een schakelprogramma uitzenden. Ziggo Sport schakelt in het schakelprogramma tussen de doelpunten en de grootste kansen op de diverse velden waar op dat moment gevoetbald wordt. Vanaf de achtste finales zal er per speelavond telkens een live wedstrijd worden uitgezonden. Welke wedstrijd dit zal zijn ligt volledig in de handen van Ziggo. Na afloop van iedere speelronde zendt Ziggo Sport van alle wedstrijden de hoogtepunten nog eens uit.

Reactie van Ziggo Sport

De directeur van Ziggo Sport, Will Moerer, zegt er het volgende over: “Onze jarenlange relatie met de UEFA Champions League krijgt gelukkig een mooi vervolg. We houden hetzelfde pakket als de afgelopen jaren en zullen onze abonnees dezelfde keuzes bieden. Ik ben dan ook verheugd dat we naast de Formule 1, de Engelse en Spaanse voetbalcompetitie ook de komende jaren de topwedstrijden uit het Europese clubvoetbal live in de huiskamers mogen blijven brengen.”

TV: Champions League naar RTL

Ook RTL heeft de rechten van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubs verworven. Vanaf augustus 2021 is de Champions League te zien op RTL 7. Voorheen had Talpa deze rechten. De Europa League en de nieuwe Conference League zijn daarentegen weer van RTL naar Talpa verhuisd. Deze Europese voetbalcompetities zullen vanaf het nieuwe voetbalseizoen te zien zijn op SBS6 of Veronica.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *