Written by Mo Maghsoudi

Ziggo stopt volledig met analoge tv

Ziggo kondigt aan via een mail naar zijn klanten dat het gaat stoppen met het analoge tv signaal. Vanaf 24 maart is het niet meer mogelijk om analoge tv te kijken. In dit artikel leggen we je uit waarom Ziggo stopt met analoge tv en wat je moet doen om tv te kunnen blijven kijken.

Waarom stopt Ziggo met het zenden van analoge tv?

De meeste mensen kijken al digitale tv, de vervanger van analoge tv. Maar Ziggo wijst mensen op de TV die op de slaapkamer of zolder staat. Het kan zijn dat die tv nog via een analoog signaal ontvangt. Ziggo wil door volledig over te stappen op digitale televisie zich voorbereiden op de toekomst met het GigaNet. GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.

Wat moet je doen als Ziggo klant?

Om te voorkomen dat je straks geen tv meer kunt kijken moet je als ziggo klant overschakelen naar digitale tv. Eerst kun je testen of je analoog of digitaal kijkt door naar zender 14 te gaan. Zie je Ziggo sport? Zo ja, je hoeft niks te doen! Zo nee, dit betekent dat je nog analoog tv kijkt. Om over te schakelen naar digitale tv heeft Ziggo een stappenplan gemaakt. Er zijn 3 verschillende stappenplannen voor mensen die weinig verstand van tv’s hebben tot mensen die wel al verstand van tv’s hebben.

Wat is het verschil tussen analoge en digitale tv?

Met digitale tv kun je veel meer zenders ontvangen dan met analoge tv. Met analoge tv kun je maximaal 30 zenders ontvangen. Tv’s met een analoge verbinding zie je dus niet meer vaak. Voor de rest is digitale televisie van veel betere kwaliteit en het maakt interactieve tv mogelijk.

Wat biedt Ziggo aan?

Ziggo biedt hulp via een gratis nummer: 0800-0620. Daarnaast kun je voor hulp langskomen bij een Ziggo winkel of hulp krijgen van de Ziggo servicebus. Als u na deze verandering niet meer klant wilt zijn van Ziggo dan kunt u kosteloos opzeggen. De overstap van analoge tv naar digitale tv kan gratis zijn, het ligt eraan welk abonnement u neemt.

Vond je dit een interessant artikel?
Laat je mening achter!

2 thoughts on “Ziggo stopt volledig met analoge tv

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *