Written by Michelle Nannings

Ziggo verbetert de Mediabox Next

Ziggo heeft recent een software-update doorgevoerd voor de Mediabox Next. Hierbij zijn er verbeteringen en nieuwe functionaliteiten aangebracht in de Mediabox Next van Ziggo. In dit artikel bespreken we kort en bondig wat er precies is verbeterd.

Verbeteringen aan de Mediabox Next

De nieuwe software-update heeft versienummer 4.26 gekregen. In deze update zijn zogenaamde bugfixes doorgevoerd. Heeft u ook hinder ondervonden van verschillende bugs? Misschien bent u na het lezen van de onderstaande lijst ervan bewust dat u daar eigenlijk ook last van had. Na de update zullen de volgende bugs verleden tijd zijn!

  • Bij het voor de tweede keer pauzeren van een live-uitzending, springt het beeld niet meer terug naar live tv.
  • De schaduw onder het hoofdmenu staat nu op de juiste plek bij ‘geen verbinding’.
  • Het knipperende beeld bij het navigeren tussen het ‘Bewaard menu’ en een specifieke opname is opgelost.
  • Het geluid wordt niet meer uitgeschakeld naar ‘Volg signaal’.
  • De sortering van de lijst van alle (geplande opnames) wordt niet meer gereset na het selecteren van een opname.

Hoe werkt de software-update?

Heb jij zo’n Mediabox Next van Ziggo? Dan hoef je niets te doen om van de verbeteringen te profiteren. De software-update wordt namelijk automatisch ‘s nachts in het apparaat geïnstalleerd, wanneer je mediabox standby staat. Het updaten gebeurt uiterlijk tot drie dagen nadat de nieuwe software op de mediabox is klaargezet. Tegen die tijd kun je natuurlijk gewoon lekker blijven tv kijken.

Nieuwe functionaliteiten van de Mediabox Next

Naast de verbeteringen zijn er ook nieuwe functionaliteiten aan de box van Ziggo toegevoegd. We bespreken ze hieronder één voor één.

  • Een hoog contrast menu: deze nieuwe functionaliteit, te activeren via Beeld & Geluid menu, biedt voor slechtziende gebruikers een betere ervaring door het contrast van het menu te verhogen.
  • Wijzig de naam van je Mediabox: deze optie vind je onder menu, door op systeem te klikken. Hiermee kun je makkelijk onderscheid maken tussen je verschillende mediaboxen, wanneer je aan het casten bent met bijvoorbeeld Netflix of Ziggo GO.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *