Written by admin

Ziggo verhoogt snelheid en komt met nieuwe Wifi routers

Internetprovider Ziggo zal (waarschijnlijk om grappen te voorkomen) op 2 april 2016 haar snelheden voor alles-in-1 en internet tv + complete verhogen. De verhoging is voor zowel bestaand klanten als voor nieuwe klanten die zich voor deze tijd aanmelden. Er vindt naast de verhoging van de downloadsnelheid en uploadsnelheid verder geen verhoging van abonnementskosten plaats. Klinkt wellicht vanzelfsprekend, toch fijn om te weten.

Reden van de verhoging

Reden van de verhoging is naast ontwikkelingen van technologie mede het intensievere gebruik van internet. Hier moet je denken aan downloaden, streamen, online gaming, Skype en andere oorzaken waarvoor een snelle verbinding nodig is. De meeste mensen zullen er misschien vrij weinig van merken bij normaal “huis, tuin en keuken” gebruik echter gebruikers die veel doen of hun abonnement nu al maximaal benutten gaan met de nieuwe snelheden zeker een verschil merken met de upgrade van de nieuwe abonnementen.

De nieuwe snelheden na de verhoging

De snelheden worden voor de betreffende abonnementen door Ziggo verhoogd van de huidige 120Mbps / 12Mbps naar de nieuwe snelheden van 150Mbps / 15Mbps (downloadsnelheid / uploadsnelheid). Veel klanten kunnen echter nog niet optimaal gebruik maken van deze snelheden. Dit heeft te maken met verouderde Wifi routers die de nieuwe snelheden nog niet aankunnen. Ziggo heeft al eerder aangekondigd met nieuwe Wifi routers te gaan komen. Deze zullen nu ook snel worden vervangen, naar alle waarschijnlijkheid binnen nu en 3 maanden.
De nieuwe snelheden gelden dus voor de genoemde abonnementen van Ziggo die dus van 120Mbps / 12Mbps naar 150Mbps / 15Mbps gaan. Hierdoor wordt de rek in verhoging steeds kleiner aangezien er al pakketten bestaan met snelheden van 200Mbps / 20Mbps onder de naam Max van Ziggo’s aanbod.

Tijdelijke aanbieding van Ziggo

Momenteel heeft Ziggo een leuke aanbieding lopen waarmee je bij alles-in-1 en internet + tv abonnementen het eerste half jaar euro 34,95 betaald in plaats van de normale abonnementsprijs. Tevens betaal je ook geen extra kosten voor het activeren van jouw nieuwe abonnement. De monteur die het hele zwikkie bij je thuis komt installeren hoeft naast het aanbieden van een lekker bakkie koffie ook niet te worden betaald.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *