Written by admin

Ziggo ziet daling kijkers en bellers!

Ziggo ziet een een verlaging van hun vaste klanten in het eerste kwartaal van 2016. De internetprovider ziet met name een daling in haar tv en bel abonnees. Dit heeft volgens de internetgigant te maken met een sterke concurrentie die flink loopt te stunten. Ziggo heeft in het totaal een ruime 40.000 klanten zien vertrekken naar een andere provider voor wat betreft deze diensten.

Minder overstappers dan vorig jaar

Ziggo laat weten dat het aantal overstappers dit jaar wel minder is dan vorig jaar. In totaal zijn er bijna 7500 minder opzeggingen dan in 2015. Dit heeft naar eigen zeggen te maken met een versterkte marktpositie die te wijten valt aan verschillende factoren. Een eigen kwaliteitsprogramma is daar 1 van waarmee Ziggo de kwaliteit van haar diensten extra probeert te waarborgen en waar nodig te verbeteren. Een andere in deze is het feit dat ze een gratis sportzender levert bij haar abonnementen, waarmee kijkers kunnen genieten van live voetbalwedstrijden, basketbalwedstrijden en andere spannende evenementen. Ook zijn er soms concerten te zien op de extra zender van Ziggo. Door deze normaal betaalde zender heeft Ziggo meer abonnees tot zich getrokken die hiermee een aangename extra krijgen in vergelijking tot andere providers.

Stijging van internetabonnementen

Afgezien van de daling in tv kijkers en bellers ziet Ziggo wel een stijging in haar internetgebruikers. Mede door een een goede reclame campagne waarin de verse formule 1 kampioen Max Verstappen te zien is die het netwerk aanprijst heeft Ziggo nieuwe klanten weten te werven. Natuurlijk niet alleen hierom maar ook om de hoge snelheden die het te bieden heeft, iets wat veel internsieve internetgebruikers uiteraard enorm aanspreekt. Ziggo behoort momenteel namelijk tot de snelste in de huidige internetmarkt. Verder is het bedrijf volop in ontwikkeling en is de klantenservice goed.

Ziggo is onder mee druk bezig met een fussie betreffende telecomprovider Vodafone. Momenteel worden er vruchtbare gesprekken gevoerd met de Europese Commissie. Naar alle waarschijnlijkheid zal er einde dit jaar dan ook niks meer een samengaan van de 2 in de weg staan en de samenvoeging in werking treden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *