Goedkoop internet

Thuis zo goedkoop mogelijk internetten? Dan is een goedkoop internet abonnement geschikt. Let hierbij goed op dat goedkoop internet niet altijd snel internet is. Aan snelheid van de internetverbinding voor zowel uploadsnelheid als downloadsnelheid hangt altijd een prijskaartje. Is een supersnelle internetverbinding voor jou niet noodzakelijk? Dan is het een goed idee om voor goedkoop internet te kiezen.

Op deze pagina:

 • Vergelijkt u de goedkoopste internet abonnementen
 • Leest u hoe u een goedkoop abonnement afsluit
 • Worden goedkope internet providers genoemd

Tip: Bent u op zoek naar goedkoop internet in een goedkoop alles in 1 pakket? Bekijk dan onze pagina over de goedkoopste alles in 1 pakketten.

Goedkoop internet vergelijken

Hieronder is een vergelijker van goedkope internet abonnementen te vinden. Vink alleen ‘Internet’ aan indien u alleen internet en geen andere dienst wilt. Verder kunt u andere filters instellen zoals internetsnelheid en maximale prijs om zo tot uw favoriete pakket te komen.

Goedkoop internet thuis

Door goedkoop internet thuis te hebben, bespaart u nogal op kosten. Internet abonnementen kunnen namelijk nogal flink in prijs oplopen. U wilt natuurlijk het liefst zo min mogelijk uitgeven en alsnog stabiel internet hebben. Dat internet thuis goedkoop kan zijn, laten we u zien op deze pagina!

Stappenplan: Goedkoop internet abonnement afsluiten

Hoe doet u dat eigenlijk, een voordelig internet abonnement afsluiten? Hieronder leest u een kort stappenplan.

 1. Bepaal wat uw gewenste internetsnelheid is. Dit bepaalt bij providers namelijk voor het grootste gedeelte de prijs. Is 30 Mb/s tot 50 Mb/s genoeg, of heeft u sneller internet nodig?
 2. Filter in de vergelijker op basis van internetsnelheid of bekijk de snelheden zelf. Hierna kunt u, indien gewenst, ook filteren op onder andere maximale prijs en providers.
 3. Vergeet geen postcodecheck te doen om alle beschikbare pakketten in uw regio te vinden.
 4. Kies uw favoriete abonnement en klik op ‘Bekijk’.
 5. U wordt doorverwezen naar de provider. Tevreden met het abonnement? Dan kunt u het afsluiten!

Goedkoop internet via glasvezel?

Goedkoop internet & glasvezel is een populaire combinatie. Men wilt graag zo goedkoop mogelijk gebruik maken van het glasvezelnetwerk. In onze vergelijker klikt u op ‘Meer info’ om te zien wat voor soort internet er wordt gebruikt (ADSL, kabel of glasvezel). Hierbij kunt u dus kiezen voor een goedkoop glasvezel abonnement.

Een goedkoop internet glasvezel abonnement is dus zeker mogelijk. Bij de meeste internet providers betaalt u gewoon hetzelfde bedrag als voor bijvoorbeeld ADSL. Het enige verschil is dan dus het soort internet.

Wilt u meer over glasvezel lezen en glasvezel aanbieders/abonnementen vergelijken, bekijk dan onze pagina over glasvezel vergelijken.

De beste bespaartips voor internetabonnementen

Heeft u momenteel al een internetabonnement of bent u hiernaar op zoek en wilt u besparen? Lees hieronder de beste bespaartips en kom goedkoper uit!

 • Een lagere internetsnelheid betekent vaak een lagere prijs. Ook al wilt u goedkoop internet thuis, een te lage internetsnelheid is niet aangeraden, vooral in een groot huishouden met veel apparaten. Hoewel besparen door voor een lagere internetsnelheid te kiezen dus aangeraden is, is het wel verstandig rekening mee dat een te lage snelheid is afgeraden.
 • Soms kunt u gebruik maken van combinatievoordelen van providers om zo goedkoper uit te kopen. Dergelijke combinatievoordelen zijn vooral mogelijk bij het afsluiten van een alles in 1 pakket, maar kunnen ook beschikbaar zijn voor alleen internet pakketten.
 • Bepaalde providers zijn voordeliger dan andere providers. Door voor een goedkope internet provider te kiezen, betaalt u vaak minder voor uw internet abonnement.
 • Zijn er eenmalige (aansluit)kosten? Dit is natuurlijk van invloed op de totale prijs. U komt al wat goedkoper uit als u geen eenmalige kosten heeft.

Goedkope internet providers

Er zijn veel providers die internet aanbieden. Daarom is het natuurlijk interessant om te weten welke providers nou echt goedkope internet abonnementen hebben. Zie daarom hieronder een overzicht van goedkope internet providers:

 • Budget Alles in 1
 • Youfone
 • T-Mobile
 • Solcon
 • Online.nl

Wat is de goedkoopste internet provider?

De goedkoopste internet aanbieder kan verschillen. Zo voeren providers regelmatig prijswijzigingen door en komen aanbieders ook met tijdelijke acties voor goedkoper internet.

Momenteel is T-Mobile de goedkoopste internet provider. Dit is op basis van de vaste prijs en dus geen tijdelijke aanbieding. Bij T-Mobile kunt u voor 30 euro per maand internetten. Heeft u al een mobiel T-Mobile of Tele2 abonnement, dan ontvangt u iedere maand 5 euro korting en betaalt u 25 euro per maand.

De downloadsnelheid van dit internetabonnement is 50 Mbit/s en de uploadsnelheid 30 Mbit/s.

Het is wel mogelijk om goedkoper uit te komen. Op basis van totaalprijs per jaar worden de goedkoopste abonnementen als eerst in onze vergelijker op deze pagina getoond. Rechts ziet u boven de knop ‘Bekijk’ de totaalprijs per jaar. Welke provider daar bovenaan staat is op het moment de goedkoopste provider, aangezien er waarschijnlijk een tijdelijke actie is (waardoor het abonnement goedkoper is op jaarbasis dan het abonnement van T-Mobile).

Voor wie is goedkoop internet geschikt?

Natuurlijk kan iedereen er voor kiezen om een goedkoop internet abonnement af te sluiten. Het is echt vooral geschikt in de volgende situaties:

 • U heeft een klein budget of wilt gewoon niet teveel uitgeven aan een internet abonnement.
 • U woont alleen of er zijn weinig personen in uw huishouden, waardoor een groot abonnement overbodig is.
 • Er wordt bij u thuis niet veel gebruik gemaakt van het internet en/of het internet wordt alleen gebruikt voor simpele activiteiten als browsen/surfen, e-mail, etc.
 • U betaalt al voor televisie en bellen en wilt niet veel meer uitgeven aan een internet abonnement.