internet en bellen
Bent u op zoek naar een internet en bellen pakket? Dan bevindt u zich hier op de juiste pagina! Hier behandelen we pakketten van aanbieders waarmee u kunt bellen en internetten.

 • Ideaal voor wanneer u al een los tv abonnement hebt óf geen tv wilt
 • Goedkoper dan een alles in 1 pakket
 • Veel providers hebben een specifiek internet en bellen pakket

Internet en bellen vergelijken

Wilt u direct de opties voor internet en bellen bekijken? Dat kan met onderstaande vergelijker! De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Daarnaast kan de kwaliteit van een provider ook per regio verschillen en adviseren wij om altijd een vergelijking uit te voeren o.b.v. uw postcode. Internet en bellen vergelijken gaat gemakkelijk via onze onafhankelijke vergelijker! Vink alleen ‘Internet’ en ‘Bellen’ aan en kies voor uw favoriete pakket.

Internet

Internet is tegenwoordig de belangrijkste dienst in een pakket. Bijna iedere Nederlandse huishouden heeft wel een pakket waarin internet is inbegrepen. WiFi thuis is vandaag de dag een ‘must’.

Veel consumenten betalen maandelijks teveel aan kosten voor een internet abonnement. Door onze vergelijker te gebruiken, dit kan door uw postcode in te voeren, kunt u direct zien welke abonnementen en eventuele aanbiedingen beschikbaar zijn voor uw postcode en welke interessant zijn met het oog op de internet snelheid. Deze snelheid wordt ook deels bepaald door het type verbinding dat u wilt gebruiken (ADSL, kabel of Glasvezel). De snelheid die u nodig denkt te hebben is weer afhankelijk van uw wensen, voor bijvoorbeeld het versturen van e-mails en surfen op het internet is ADSL of VDSL vaak al voldoende. Bij regelmatig gebruik van internet is het wél verstandig om te kiezen voor een internetverbinding via de kabel of voor een glasvezel verbinding.
Omdat het aantal internet aanbieders erg groot is in Nederland, is het voor u als consument enorm lastig geworden om de beste provider te kiezen. Sommige mensen willen dan ook alleen internet in hun pakket. Heeft u daar interesse in? Wij kunnen u daar eenvoudig bij ondersteunen middels onze internet abonnementen vergelijker. Op die pagina leest u ook alle andere belangrijke informatie over alleen internet abonnementen.

Bellen

Het afsluiten van een abonnement met internet en bellen in één neemt dus zoals hierboven benoemd een financieel voordeel met zich mee, hoeveel dat is heeft ook te maken met uw wensen. Zo kunt u bellen via een analoge aansluiting of via ISDN. Belangrijk voor u is natuurlijk wat beide opties voor u betekenen, daarom lichten wij deze even toe:
Analoge telefoonlijn: middels een analoge telefoonlijn wordt data tussen twee of meerdere locaties verzonden. Echter kunt u met deze lijn niet tegelijk bellen en internetten, u kunt maar één dienst tegelijk gebruiken.
ISDN: Integrated Services Digital Network biedt de mogelijkheid om wél meerdere diensten tegelijk te gebruiken.
Omdat veel diensten tegenwoordig tegelijk gebruikt dienen te worden wordt in veel gevallen gekozen voor een ISDN-verbinding. Wat tegenwoordig niet heel veel meer aan de prijs veranderd is de hoeveelheid minuten die u maandelijks belt. Bellen wordt namelijk steeds goedkoper (mede door de opkomst van bellen via internet) en er worden daarom steeds vaker pakketten aangeboden inclusief onbeperkt bellen. Het bellen via internet verandert niets aan de kwaliteit van het geluid, deze blijft hetzelfde.

Wilt u naast internet en bellen in één pakket ook nog televisie erbij? Dan adviseren wij om te kiezen voor een alles-in-één pakket en kunt u nog meer besparen op uw maandelijkse kosten!

Overzicht: Alle internet en bellen providers

Er zijn veel internet en bellen providers. Tijdens het internet en bellen vergelijken zult u hier ook snel achter komen. De meeste aanbieders hebben een specifiek internet en bellen pakket. Zie hieronder de lijst van internet en bellen aanbieders:

 • KPN
 • Ziggo
 • T-Mobile
 • Budget Alles in 1
 • Youfone
 • Solcon
 • Online.nl

Alle bovenstaande providers zijn te vinden in onze internet en bellen vergelijker die bovenaan deze pagina staat.

KPN internet en bellen

De populairste provider waar het meest naar wordt gezocht wanneer het aankomt op internet en bellen is KPN. De reden hiervoor is dat KPN sowieso al een van de bekendste aanbieders is en men waarschijnlijk graag garantie voor een goede verbinding willen.

Internet en bellen vergelijken van KPN kan in onze vergelijker via een filter. Vink allereerst alleen ‘Internet’ en ‘Bellen’ aan. Klik op ‘Filters’ en vervolgens op ‘Algemeen’. Kies bij ‘Providers’ voor KPN.

Bij KPN internet en bellen kan vanaf 44,50 euro per maand (reguliere prijs zonder actie). Hierbij kunt u kiezen tussen internet via glasvezel of ADSL. De prijs verschilt niet. De internetsnelheid in dit internet en bellen pakket van KPN is 50 Mb/s. Hoe sneller internet u wilt, hoe prijziger het pakket natuurlijk wordt. Bepaal dus zelf jouw gewenste internetsnelheid. Voor licht gebruik is 50 Mb/s voldoende. Bij zwaarder gebruik en een groot huishouden is 100 Mb/s al snel gewenst.

Ziggo internet en bellen

Wilt u bij Ziggo internet en bellen? Dan zult u merken dat een dergelijk pakket niet snel te vinden is bij Ziggo. In de vergelijker op deze pagina kunt u dan ook alleen Ziggo Alles in 1 pakketten vinden (mét televisie).

Indien u alleen Internet & Bellen van Ziggo wilt, kunt u onderstaande knop gebruiken. U betaalt 49,50 euro per maand en bespaart daarmee 5 euro per maand door televisie achterwege te laten.

Ziggo internet en bellen

Bij Ziggo heeft u altijd kabelinternet. De startsnelheid is 75 Mb/s. Het goedkoopste Ziggo internet en bellen pakket heeft 75 Mb/s en kost 49,50 euro. Naast internet krijgt u digitale kabeltelevisie.

Andere internet en bellen aanbieders

Hierboven behandelen we Ziggo en KPN omdat beide veel interesse in is. Toch zijn er voldoende andere providers, zoals ook in onze lijst te zien. Zo zijn KPN en Ziggo bijvoorbeeld niet de goedkoopste internet en bellen providers. Onder andere Youfone en Online.nl hebben goedkopere internet en tv-pakketten. Is de prijs voor u belangrijk? Lees dan hieronder verder voor meer informatie over goedkoop internet en bellen.

Goedkoop internet en bellen

Bij een pakket met internet en bellen krijgt u een internetaansluiting en vaste telefonie voor een vast maandbedrag. Dit maandbedrag wilt u natuurlijk zo goedkoop mogelijk hebben. Veel mensen hebben al een abonnement voor televisie, en hebben daarom alleen nog goedkoop internet en bellen nodig. Het kan voordeliger zijn een alles in 1 pakket af te sluiten, maar misschien bent u al zeer tevreden met uw huidige televisie abonnement. Dan is een internet en bellen pakket erg handig. De goedkoopste internet en bellen aanbieder hoeft niet altijd de beste deal te zijn. Het is belangrijk om uw eigen wensen mee te nemen in de zoektocht naar uw abonnement.

Waar vergelijkt u goedkoop internet en bellen op?

Het is altijd handiger om voorbereid te gaan vergelijken. Als u al weet wat u wilt of wat er mogelijk is, zal vergelijken een stuk makkelijker gaan worden. Lees daarom eerst de onderstaande punten door, voordat u begint met vergelijken:

 • Doe altijd eerst de postcodecheck. Hierdoor zullen er wellicht al een aantal aanbieders afvallen. Deze kunnen bijvoorbeeld niet leveren op w postcode.
 • Bedenk wat voor internetaansluiting uw woning heeft. Is glasvezel al een optie in uw regio? Zo niet, dan zal er misschien gekeken moeten worden naar kabel of ADSL.
 • Heeft u al een telefoon- of sim only abonnement? Bedenk dan of u bellen met een vaste telefoon wel nodig hebt. Hier zou u eventueel op kunnen besparen.
 • Hoeveel internetsnelheid denkt u nodig te gaan hebben? Natuurlijk wilt u goedkoop internet. Een hoge internetsnelheid laat de prijs echter omhoog schieten.

Goedkoopste internet en bellen abonnement vinden?

Wilt u echt zo goedkoop mogelijk thuis internetten en bellen? In onze vergelijker dan de pakketten al op basis van prijs gesorteerd van laag naar hoog. Het goedkoopste internet en bellen pakket is dus eigenlijk het bovenstaande pakket. Let er hierbij op dat u niet alleen kijkt naar de prijs per maand, maar ook de prijs per jaar. Sommige providers hebben namelijk tijdelijke kortingen, waardoor de jaarprijs anders is.

De goedkoopste internet en bellen pakketten hebben vaak maximaal 50 Mb/s internet via glasvezel of ADSL. Bij een hogere internetsnelheid worden abonnementen al vrij snel prijziger.