Internet en bellen in één pakket afsluiten bij één provider neemt ook hier een kosten voordeel met zich mee. Wél zijn de kosten afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Daarnaast kan de kwaliteit van een provider ook per regio verschillen en adviseren wij om altijd een vergelijking uit te voeren o.b.v. uw postcode.

Internet

Omdat het aantal internet aanbieders erg groot is in Nederland, is het voor u als consument enorm lastig geworden om de beste provider te kiezen. Wij kunnen u daar eenvoudig bij ondersteunen middels onze internet abonnementen vergelijker. Veel consumenten betalen maandelijks teveel aan kosten voor een internet abonnement. Door onze vergelijker te gebruiken, dit kan door uw postcode in te voeren, kunt u direct zien welke abonnementen en eventuele aanbiedingen beschikbaar zijn voor uw postcode en welke interessant zijn met het oog op de internet snelheid. Deze snelheid wordt ook deels bepaald door het type verbinding dat u wilt gebruiken (ADSL, kabel of Glasvezel). De snelheid die u nodig denkt te hebben is weer afhankelijk van uw wensen, voor bijvoorbeeld het versturen van e-mails en surfen op het internet is ADSL of VDSL vaak al voldoende. Bij regelmatig gebruik van internet is het wél verstandig om te kiezen voor een internet verbinding via de kabel of voor een glasvezel verbinding.

Bellen

Het afsluiten van een abonnement met internet en bellen in één neemt dus zoals hierboven benoemd een financieel voordeel met zich mee, hoeveel dat is heeft ook te maken met uw wensen. Zo kunt u bellen via een analoge aansluiting of via ISDN. Belangrijk voor u is natuurlijk wat beide opties voor u betekenen, daarom lichten wij deze even toe:
Analoge telefoonlijn: middels een analoge telefoonlijn wordt data tussen twee of meerdere locaties verzonden. Echter kun je met met deze lijn niet tegelijk bellen en internetten, je kunt maar één dienst tegelijk gebruiken.
ISDN: Integrated Services Digital Network biedt de mogelijkheid om wél meerdere diensten tegelijk te gebruiken.
Omdat veel diensten tegenwoordig tegelijk gebruikt dienen te worden wordt in veel gevallen gekozen voor een ISDN verbinding. Wat tegenwoordig niet heel veel meer aan de prijs veranderd is de hoeveelheid minuten die u maandelijks belt. Bellen wordt namelijk steeds goedkoper (mede door de opkomst van bellen via internet) en er worden daarom steeds vaker pakketten aangeboden inclusief onbeperkt bellen. Het bellen via internet verandert niets aan de kwaliteit van het geluid, deze blijft hetzelfde.

Wilt u naast internet en bellen in één pakket ook nog televisie erbij? Dan adviseren wij om te kiezen voor een alles-in-één pakket en kunt u nog meer besparen op uw maandelijkse kosten!