Internet en tv

Het Internet en TV pakket is één van de meest populaire en gekozen pakketten door Nederlanders. Wanneer je op zoek bent naar een geschikt pakket, raden wij aan om eerst alle internet en tv aanbieders te vergelijken. Er zijn namelijk grote verschillen te zien bij internet providers wanneer het gaat om o.a. prijs, internetsnelheid, aanbiedingen & kortingsacties. Internet en tv vergelijken is super simpel met onze vergelijker. Kies het beste pakket voor jouw huidige situatie.

✓ Vergelijk internet en tv objectief, simpel & snel
✓ Betaal niet meer te veel en bespaar
✓ Vergelijk via een postcodecheck alle beschikbare Internet & TV pakketten voor jou

Internet en TV vergelijken

Maak je geen gebruik van de vaste telefoonlijn? Dan is een internet en tv pakket zeer geschikt voor jou! Dit is namelijk iets goedkoper dan een Alles-in-1 pakket en past beter bij jouw situatie. Vergelijk internet en tv pakketten hieronder en klik op ‘Bekijken’ voor meer informatie over een pakket.

Beste tips voor het vergelijken van Internet en TV

Er zijn veel aanbieders van Internet & TV pakketten. Welk pakket past bij jou? Daar kom je achter door te vergelijken op basis van jouw wensen en voorkeuren. Hieronder geven wij direct onze beste tips voor het internet en tv vergelijken.

 • Beschikbaarheid: Voer als allereerste je postcode + huisnummer linksboven in de vergelijker in, om te checken wat voor soort internet er mogelijk is op jouw adres.
 • TV-zenders: Heb je favoriete films, series of TV-zenders zoals ESPN Eredivisie die je wilt zien of ben je op zoek naar extra zenderpakketten? Controleer dit door de gewenste vakjes bij het kopje ‘Televisie’ aan te vinken.
 • Internetsnelheid: Ben jij een echte snelheidsduivel en wil je tv kijken in de hoogste kwaliteit? Bekijk dan of glasvezel geschikt is voor jou.
 • Internet en tv aanbieding: Bij veel internet en tv aanbieders lopen er vaak leuke aanbiedingen of combinatiekortingen! Let hier dus goed op door rechtsboven te klikken op ‘Sorteren op: Actieprijs’. Lees kop ‘Internet en TV aanbieding’ op deze pagina voor meer informatie over dergelijke acties en kortingen.

 

Wat voor internetsnelheid moet ik kiezen?

Dit is één van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een geschikt pakket. Je kunt namelijk kiezen uit kabelinternet, DSL of glasvezel (het snelst). Vaak wordt minimaal 50 Mbps downloadsnelheid aangeraden. Dit loopt echter al snel uit tot minimaal 100 Mbps in de volgende situaties:

 • Je hebt een huishouden van 4 of meer personen, waarbij jullie allemaal veel gebruik maken van het internet.
 • Je bent een echte snelheidsduivel en wilt video’s streamen en downloaden in 4K-resolutie.
 • Je wilt oneindig lang kunnen gamen en misschien wel op meerdere apparaten tegelijk.
 • Thuiswerken is erg populair geworden in de afgelopen jaren. Werk jij vanuit huis? Dan wil je natuurlijk snel en gemakkelijk grote bestanden kunnen delen met je collega’s. Met glasvezel is je downloadsnelheid net zo groot als je uploadsnelheid om dit mogelijk te maken.

Glasvezel is veruit het snelste soort internet. Je bereikt hiermee wel snelheden tot 1000 Mbps! Momenteel zijn providers druk bezig om de dekking van glasvezel voor iedereen mogelijk te maken. Bevind jij je niet in één van de bovenstaande gevallen of is glasvezel nog niet mogelijk op jouw adres om een tv en internet abonnement af te sluiten? Kies dan voor het snelle en stabiele kabelinternet of een dsl-verbinding, waarmee je thuis natuurlijk ook prima kunt internetten.

Waarom kiezen voor digitale TV?

Digitaal tv kijken kan via elke soort internetverbinding. Digitaal tv kijken zit tegenwoordig in elk Internet & TV pakket, maar hoeveel zenders je kunt ontvangen, hangt af van welk pakket je weer kiest. Waarom zou je kiezen voor digitale tv en internet? Lees hieronder de voordelen!

✓ Met digitale televisie ontvang je veel meer zenders en het aanbod van verschillende programma’s is daardoor veel groter.
✓ De kwaliteit van het beeld en het geluid is beter, omdat je tv kijkt in HD.
✓ Digitaal tv kijken biedt allerlei interactieve mogelijkheden. Je kunt dus programma’s pauzeren of opnemen en dus kijken wanneer het jou uitkomt.

Alle internet en tv aanbieders

Veel providers bieden Internet & TV pakketten aan. Hoewel een Internet & TV pakket bij providers in de meeste gevallen goedkoper is dan een alles-in-1 pakket, is het verschil erg klein. We hebben de internet en tv aanbieders hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • T-Mobile
 • Budget Thuis
 • Youfone
 • Online.nl
 • Ziggo
 • KPN
 • Solcon

Internet en tv pakket of alles in 1 pakket?

Het belangrijkste verschil tussen een internet en tv pakket en een alles in 1 pakket is natuurlijk de aanwezigheid van vaste telefonie. Bij een alles in 1 pakket zit vaste telefonie inbegrepen, waar dat niet het geval is bij een internet en tv pakket. Dat maakt een internet en tv pakket natuurlijk wel wat goedkoper. Verder is er weinig verschil. Tegenwoordig kiest men minder vaak voor vaste telefonie dan vroeger, waardoor internet en tv pakketten populairder worden.

Wil je internet en tv vergelijken, dan doe je dat op deze pagina. Heb je interesse in het vergelijken van de beste alles in 1 pakketten, dan kun je terecht op onze homepage.

Wat is het goedkoopste Internet & TV pakket?

Al die extra tv-zenders en hoge internetsnelheden klinkt leuk, maar daar betaal je natuurlijk wel iets meer voor. Houd jij van goedkoop en wil je niet teveel kwijt zijn aan een Internet en TV pakket? Helemaal goed! Er zijn genoeg mogelijkheden om te kiezen voor een goedkoop internet en tv pakket. Kies bijvoorbeeld voor een lagere internetsnelheid van 50 Mbps. Over het algemeen ben je ook goedkoper uit met een kabel- of dsl-verbinding, in plaats van glasvezel. Momenteel is T-Mobile de goedkoopste aanbieder van het Internet en TV pakket. Vanaf € 30,- per maand heb je al een pakket. Andere goedkope providers zijn Budget Thuis en Youfone.

Internet en tv aanbieding

Tijdens het internet en tv vergelijken zoeken sommigen ook naar aanbiedingen. Wanneer je kiest voor een internet en tv aanbieding wil dit echter niet meteen zeggen dat dit ook voor jou de goedkoopste optie is. Zo’n (combi)korting is vaak maximaal 6 maanden geldig. Reken daarom altijd na wat het goedkoopste is voor jou.

Een voorbeeld: als je normaal gesproken €40,- per maand betaalt, maar met een actie de eerste zes maanden €30,-, dan bespaar je in totaal €60 ,- voor de gehele contractduur (meestal 1 jaar). Uiteindelijk betaal je €420,- in totaal. Een ander goedkoop Internet en TV pakket kost je €32,50 per maand. Hiervoor is er geen tijdelijke korting, maar je betaalt in totaal maar €390-. Met het pakket zonder korting ben je dus iets goedkoper uit.

Vaak maakt een korting wel degelijk een verschil in kosten, maar dus niet altijd. Of je nou voor een internet en tv aanbieding of regulier pakket kiest, ons advies is om altijd het totale kostenplaatje te berekenen voor jezelf.