Internet providers

Internet providers vergelijken

Door alle internet providers met elkaar te vergelijken kunt u maandelijks veel kosten besparen op uw internet abonnement. In principe kunt u kostenloos en zeer eenvoudig een overstap maken naar een andere provider, binnen Nederland is dit namelijk een vereiste. Alle internet providers hebben onderling een afspraak dat een overstap eenvoudig en goed moet kunnen verlopen voor de consument. Deze regel is in het leven geroepen om de consument te beschermen. Tijdens het overstappen kunt u eenvoudig aangeven bij welke provider u een contract hebt en naar welke provider u over gaat stappen, de internet providers zullen dan onderling de overstap verzorgen. Natuurlijk bent u als consument vrij om zelf de overstap te regelen, u kunt alle lopende contracten dan zelf beeindigen.

Welke providers zijn er?

Om u een beeld te geven van alle providers in Nederland hebben wij een totaal overzicht gemaakt met alle internet providers:

Niet tevreden over uw huidige provider?

Bent u niet tevreden over de internet snelheid, service en kwaliteit van uw huidige internet provider? Laat het ons dan weten middels een e-mail of laat een review achter bij de betreffende provider. Op deze manier kunnen wij deze informatie meenemen in onze vergelijker en zal de vergelijker alleen maar verbeterd worden. U wilt natuurlijk gebruik kunnen maken van de beste internet provider binnen uw regio. Wij kunnen u daarmee helpen, vraag ons gerust om advies middels een e-mail en wij zullen deze z.s.m. beantwoorden en u begeleiden in de overstap naar een andere provider.

Stappen: overstappen van provider

Er kunnen veel redenen zijn om over te stappen van provider. Misschien heb je een heel mooi pakket van een andere provider gevonden, of je verbinding bij een bepaalde provider is niet stabiel. Ook kan het zijn dat je wilt overstappen naar een andere verbinding (bijvoorbeeld glasvezel), waarbij de beschikbaarheid en dekking beter is bij een andere provider. Het kan ook simpelweg zo zijn dat je niet tevreden bent met je huidige (internet)aanbieder. Al met al zijn er dus voldoende situaties waarin overstappen logisch is. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je weet hoe overstappen van provider in zijn werking gaat. Volg daarvoor onderstaande stappenplan, zodat het proces van overstappen soepel verloopt.

  1. Check hoe lang je contract bij jouw huidige provider nog loopt. Dit is vaak 1 of 2 jaar, waarna een opzegtermijn van een maand geldt. Hierna is het mogelijk om over te stappen. Stap je over terwijl je contract nog loopt, zijn hier hoogstwaarschijnlijk kosten aan verbonden.
  2. Ga na of je zelf moet opzeggen, of dat jouw nieuwe provider dit voor je doet. Heb je nog geen nieuwe provider en pakket gevonden? Vergelijk (op deze pagina) het aanbod van alle providers en maak een keuze.
  3. Veel providers hebben een overstapservice. Maak hier gebruik van, aangezien het eenvoudiger is dan zelf je abonnement opzeggen.
  4. Nadat je een geschikt pakket en provider hebt gevonden en gebruik hebt gemaakt van de overstapservice, is het proces van overstappen klaar.
  5. Indien je zelf de overstap moet regelen, vertelt je nieuwe provider vaak hoe je dit doet. Je zult in dit geval zelf contact opnemen met je huidige provider, je abonnement stopzetten en vervolgens zelf een pakket bij een nieuwe provider afsluiten.

Verder is het nog belangrijk er rekening mee te houden dat als je gaat verhuizen, de overstapservice bij sommige providers niet mogelijk is. Dan zul je vaak zelf je huidige provider opzeggen. Controleer goed wat de mogelijkheden wat betreft overstappen bij jouw nieuwe provider zijn.

Belangrijke tips bij het overstappen

Het is voor ons belangrijk dat alles goed verloopt, wanneer jij overstapt van provider. Daarom zie je hieronder nog enkele tips:

  • Indien je het e-mailadres van je provider gebruikt, is het vaak niet mogelijk om deze mee te nemen naar een nieuwe provider. Je kunt altijd naar de mogelijkheden vragen, maar bij de meeste providers is dit niet mogelijk. Kan het wel, dan betaal je een vast bedrag per maand.
  • Wanneer je opnieuw voor alles in 1 kiest, heb je vaste telefonie, inclusief een telefoonummer. Nummerbehoud bij het overstappen is mogelijk. Vraag bij jouw nieuwe provider nummerbehoud aan; dit zal door je nieuwe provider geregeld worden.
  • Kies je voor een andere internetverbinding? Controleer dan eerst of dat wel beschikbaar is in jouw gebied. Glasvezel is bijvoorbeeld nog niet overal beschikbaar.
  • Indien je van een kabelverbinding naar DSL overstapt, houdt er dan rekening mee had je met DSL computerkabels gebruikt voor het kijken van tv. Deze verschillen dus met coaxkabels (die je met een kabelverbinding gebruikt).

Waar let ik op wanneer ik internet providers vergelijk?

Voordat je een alles in 1 abonnement afsluit bij een provider zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij alles in 1 providers vergelijken. We hebben de tips hieronder gezet.

✓ Doe eerst een postcodecheck om te controleren wat voor soort internet mogelijk is in jouw regio. Aan de hand van de postcodecheck kun je zien welke providers beschikbaar zijn in jouw regio.
✓ Kies een provider waar je goede ervaringen mee hebt of hebt gehad. Hiervoor kun je ook klanten reviews en beoordelingen bekijken.
✓ Bedenk goed wat voor internetaansluiting je nodig hebt ADSL, glasvezel of kabel?
✓ Hoe snel wil je dat je internet is? Wil je supersnel internetten? Kies dan voor glasvezel indien dit mogelijk is in jouw regio. De verschillen in downloadsnelheid en uploadsnelheid verschillen sterk per provider!
✓ Vaak krijg je bij het aanschaffen van een alles in 1 pakket of internet pakket een leuke aanbieding of een welkomstcadeau.

Wat voor internetsnelheid heb ik nodig?

Providers vergelijken is super handig om bijvoorbeeld de internetsnelheden bij verschillende aanbieders te zien. Ben je iemand die ongestoord wilt kunnen Netflixen, onbeperkt video’s en muziek wilt streamen of online wilt kunnen gamen? Dat kan allemaal met het supersnelle glasvezel internet. De snelheden van glasvezel kunnen wel oplopen tot 1000 Mbit/s.
Ben je iemand die met wat minder snelheid ook genoegen neemt? Dan is een ADSL-verbinding een prima optie, waarmee je altijd snel en stabiel internet hebt. Met een DSL-internetverbinding ben je ook nog is goedkoper uit dan glasvezel.