Internet afsluiten bij de alles in 1 provider Ziggo? Ziggo is één van de grootste providers in heel Nederland. De grootste concurrent van Ziggo is KPN en beiden houden elkaar scherp door continu nieuwe diensten te bieden tegen de beste kwaliteit. Ziggo internet is één van de speerpunten van het bedrijf, want wie kan er tegenwoordig nou nog zonder? Belangrijk is dan ook dat de internetverbinding stabiel is en natuurlijk zo snel mogelijk. Uniek aan Ziggo is:

✓ Al 7 jaar op rij beoordeelt als de beste internet provider!
✓ Houdt internetcriminelen buiten de deur met de GRATIS internetbeveiliging!
✓ Gratis overstapservice: Je overstap wordt zorgeloos en kosteloos geregeld!

Op deze pagina lees je precies wat dit inhoudt. Informatie over het modem, internetsnelheden, internet pakketten en meer lees je op deze pagina.

Ziggo internet & internet vergelijken

Belangrijke zaken bij het vergelijken van de verschillende internetproviders is om te letten op de maximale internetsnelheden, de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk en daarnaast natuurlijk de prijs. In de onderstaande tabel kun je het Ziggo internet zeer gemakkelijk vergelijken. Je ziet alle internet abonnementen van Ziggo op een rijtje staan, en als je deze wilt vergelijken met internetabonnementen van andere provider kun je deze aan de linkerkant aanvinken.

Provider Ziggo is onderdeel van een fusie tussen Vodafone en Ziggo. Hieruit is VodafoneZiggo ontstaan. Benieuwd wat dit betekent en hoe jij doormiddel van combinatievoordelen kan profiteren met Ziggo Alles in 1 (en sim only van Vodafone)? Bekijk dan onze VodafoneZiggo pagina!

Ziggo pakketten voor internet

Ziggo is een provider die er voor iedereen is! Onder andere volwassenen, gezinnen met kleine kinderen en zakelijke klanten kunnen allemaal met een Ziggo abonnement op internet in hun wensen worden voorzien. Door de jarenlange ervaring en kennis van de markt stelt Ziggo haar pakketten met zorg samen. De provider bevindt zich wel in het duurdere segment. Hierboven in de vergelijker zie je de actuele Ziggo pakketten voor internet met onder andere de bijbehorende internetsnelheden en prijzen.

Tip: Doe altijd eerst even een postcodecheck of een speed test om te beoordelen welke internet snelheid jij thuis kunt ontvangen. Het is namelijk zonde om voor snel internet te betalen als je dit helemaal niet ontvangt.

Momenteel betaal je voor al het Ziggo internet de eerste 3 maanden slechts €34,95!
De pakketten die je bij Ziggo kunt afnemen hebben een minimale looptijd van 12 maanden / 1 jaar. Na het verloop hiervan kun je het Ziggo pakket maandelijks opzeggen. Ook alle extra’s die je bij het Ziggo internet pakket activeert kun je maandelijks opzeggen.

Ziggo alles in 1 pakket

Ziggo is een alles in 1 provider, waardoor je naast internet ook TV en mobiele & vaste telefonie kunt afnemen. Hoe meer diensten je bij Ziggo afneemt, hoe goedkoper dit wordt en hoe meer gratis extra’s je krijgt. Op de pagina Ziggo alles in 1 vergelijk je de alles in 1 abonnementen van deze provider. Met een Ziggo alles in 1 pakket wordt je van nog meer extra diensten voorzien. Zo staan sportfanaten waarschijnlijk te springen om de TV zenders van Ziggo Sport, die je exclusief bij Ziggo er gratis bijkrijgt!

Ziggo modem en router

Er is een wezenlijk verschil tussen de modem en de router en toch gebruiken veel mensen deze woorden door elkaar. De modem en router zijn beiden nodig om een draadloze internetverbinding tot stand te brengen. De modem zorgt er namelijk voor dat de internetverbinding het huis binnen wordt gebracht en de router verspreidt dit vervolgens naar de draadloze apparaten (binnen zijn bereik). Tegenwoordig wordt er vaak een 2 in 1 modem/router geleverd door internet provider. Zo ook het Ziggo modem. Hierdoor heb je slechts 1 kastje nodig die ervoor zorgt dat je draadloos in huis kunt internetten.

Internetsnelheid Ziggo

De internetsnelheid van Ziggo is er zeker eentje om over naar huis te schrijven. Echter is de beloofde internet snelheid niet altijd hetzelfde zoals je in de praktijk zult merken. Dit is namelijk afhankelijk van het pakket dat je afneemt, waar je woont en van de snelheid van je device waarop je internet gebruikt. De Ziggo internet snelheid die hieronder getoond wordt is de maximale snelheid:

  • Downloadsnelheid: Tot maximaal 500 Mbps
  • Uploadsnelheid: Tot maximaal 40 Mbps.

Kun je deze maximale snelheid op jouw adres niet ontvangen of heb je geen behoefte aan deze snelheid? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor de minder snelle ziggo pakketten, want voor dit extreem snelle internet betaal je ook wel de prijs.

Ziggo wifi

Door middel van de Ziggo router heb jij overal binnen het bereik een wifi verbinding. Als dit niet iedere plek in huis of in de tuin bereikt, kun je een wifi versterker gebruiken om het Ziggo internet signaal te versterken.

Ziggo wifi hotspots

Ziggo biedt echter ook wifi op plaatsen buitenshuis. Dit zijn de Ziggo wifi hotspots ofwel de ‘wifispots’. Als je dus aangesloten bent op het Ziggo internet, kun je hiermee op ongeveer 2 miljoen plaatsen in Nederland gebruik maken van het internet van Ziggo zonder extra kosten. Hiervoor moet je wel even eenmalig de wifispots instellen en vervolgens kun je hier altijd gebruik van maken! Op de website van Ziggo vind je een uitgebreide handleiding over het instellen van de wifispots Weer wat extra’s van Ziggo!