Internet is één van de snelst groeiende onderwerpen om te vergelijken. De prijsverschillen tussen verschillende internet abonnementen & providers kunnen namelijk aanzienlijk uiteen liggen. Naast de prijs verschillen zijn er ook grote verschillen in Download snelheid en Upload snelheid. Internet snelheid is voor veel mensen een erg belangrijk punt aangezien langzaam internet een enorme frustratie kan zijn. Vergeet de internet snelheden dus absoluut niet mee te nemen in uw vergelijking! Wat is het meest belangrijk voor uw situatie? Betaalt u liever een paar euro meer voor meer MB/s?
Tot slot is het ook van belang om vast te stellen welke internet aanbieders er zijn in uw regio. Het aanbod van internet providers verschilt namelijk per regio. Dit is enorm simpel om te controleren via de Postcode Check binnen onze vergelijker. U typt simpelweg uw postcode in waarna alle mogelijke providers voor u worden getoond binnen onze vergelijkingsmodule.

Zoals u kunt lezen, zijn er veel factoren die bepalen welk internet abonnement bij u past. Daarom kunt u op deze pagina een internet abonnement vergelijken om zo tot uw favoriete abonnement te komen!

Internet abonnement vergelijken

Door middel van een postcodecheck kunt u zien welke internet providers in jouw buurt internet aanbieden en wat voor soort internet er mogelijk is op jouw adres. Wil jij meteen een internet abonnement afsluiten? Met onze vergelijker kunt u simpel en snel internet abonnementen vergelijken op basis van:

✓ Voorkeur voor provider;
✓ Snelheid van het internet;
✓ Soort internet: DSL, Kabel of Glasvezel;
✓ Kosten.

Wilt u alleen internet? De vergelijker staat standaard op ‘Internet’. Wilt u een pakket met internet, televisie en/of vaste telefonie? Kies dan voor ‘Alles in een’, ‘Internet + bellen’ of ‘Internet + tv’. Een geschikt pakket gevonden? Klik op ‘Bekijken’ om direct een pakket af te sluiten!

 

Waar let je op bij het vergelijken van internet abonnementen?

Internet abonnementen vergelijken met elkaar kan een behoorlijke klus zijn als je niet weet hoe dit moet. Met een groot aanbod aan providers is het lastig om een goede beslissing te nemen voor een nieuw internet abonnement. Daarom geven we je hieronder onze beste tips en aandachtspunten voor het vergelijken van internet abonnementen:

 • Voorkeur provider: Heb je een goede of slechte ervaring met een bepaalde provider? Door te klikken op de groene ‘Bekijken’ knop kun je meer informatie vinden over de betreffende internetprovider om te kijken welke provider aansluit bij jouw eisen en wensen.
 • Soort internet: Wil je gebruik maken van glasvezelverbinding, kabelinternet of ADSL? Doe een postcodecheck om te zien wat er mogelijk is.
 • Internetsnelheid: Hoe snel moet jouw internet zijn voor thuis? De verschillen in internetsnelheid bij providers verschillen flink van elkaar. Internetten via glasvezel is veruit het snelst!
 • Contractduur & Prijs: Houd je van flexibiliteit in een contract? Voor een maandelijks opzegbaar internet abonnement betaal je meer dan voor een internet abonnement waar je 1 of 2 jaar aan vastzit.

Welk internet abonnement past het beste bij mij?

Er is géén standaard beste internet provider. Voor iedere situatie, in iedere regio zijn er andere providers die interessant zijn voor uw persoonlijke situatie. Onze vergelijker helpt u daarom gemakkelijk op weg om het beste internet abonnement voor u persoonlijk te vinden.

De belangrijkste elementen die voor mensen die internet vergelijken zijn:

✓ Tarieven
✓ Internet snelheid
✓ Provider voorkeur
✓ Klantenservice / Ervaringen

Goedkoop internet abonnement kiezen?

Wil je een goedkoop internet abonnement hebben? Dan raden wij aan om eerder te kiezen voor een ADSL-verbinding in plaats van glasvezel. Met een DSL-verbinding heb je even goed snel en stabiel internet en is het vaak goedkoper dan kabel of glasvezel. Wil je echt goedkoop internetten? Kies dan voor een lage internetsnelheid. Bepaal wel of dit gewenst is, want voor velen blijkt traag internet best vervelend te zijn.

Meer lezen over goedkope internet abonnementen? Bekijk dan onze pagina over goedkoop internet.

Abonnement met snel internet

Wil jij supersnel en ongestoord kunnen internetten, eindeloos video’s & muziek kunnen streamen of gemakkelijk grote bestanden kunnen downloaden? Kies dan tijdens het internet abonnement vergelijken voor glasvezel internet. Het nadeel is dat glasvezel niet in elke regio beschikbaar is. Wel lopen de internetsnelheden op tot wel 1000 Mbps. Dat is echt supersnel! Met de postcodecheck kun je zien of glasvezel internet beschikbaar is op jouw locatie. Echter biedt kabelinternet wel een grotere dekking dan glasvezel en kan de coax-kabel ook internetsnelheden behalen van wel 1000 Mbps.

Soorten internet: Glasvezel, kabel of ADSL?

Bij internet abonnementen vergelijken is het handig om te weten welke soorten internetverbindingen er zijn. Je kunt kiezen uit drie soorten internetverbindingen, namelijk:

 • Glasvezel internet
 • Kabelinternet
 • ADSL internet

Hieronder leggen we ze één voor één uit en beschrijven we de verschillende voordelen van de betreffende internetverbindingen.

Glasvezel internetverbinding

Wat is glasvezel en hoe werkt het precies? Glasvezel is een dun draadje waar data doorheen wordt verstuurd door middel van knipperende lichtsignalen. Het is erg duurzaam en daardoor minder gevoelig voor storingen. Glasvezel maakt verder gebruik van een eigen netwerk en is daarom sneller en stabieler dan kabel en DSL-verbindingen.

Snelheden van glasvezel internet kunnen wel oplopen tot 1000 Mbps, afhankelijk van je adres!

Met het supersnelle glasvezelnetwerk kun je dus probleemloos online thuiswerken, videobellen, online gamen én in 4K video’s en series streamen.

ADSL-internetverbinding

ADSL is internet via de telefoonlijn. Je hebt dus een vaste telefoonlijn nodig om te kiezen voor ADSL. Kies je voor een standaard (DSL) internetverbinding? Dan kies je voor voordelig, snel én stabiel internet. DSL internet biedt meer dan 90% dekking voor de Nederlandse huishoudens. De snelheden van DSL lopen van 50 Mbps op tot 100 Mbps. De snelheid is wel weer afhankelijk van je adres. Over het algemeen ben je met DSL internet goedkoper uit dan een glasvezel internetverbinding.

Kabelinternet

Om gebruik te kunnen maken van kabelinternet moet je een tv-abonnement hebben. In de bovenstaande vergelijker kun je dan ook kiezen voor internet en TV. Een voordeel van kabelinternet is dat het op veel plaatsen beschikbaar is. De snelheid wordt dus niet beïnvloed door de afstand tot de wijkcentrale. Kabelinternet is vaak wel duurder dan DSL internet en er zijn ook een beperkt aantal aanbieders van kabelinternet.

Welke providers bieden internet abonnementen aan?

Elke provider van internet biedt uiteraard een internet abonnement aan. Dit zijn er dan ook behoorlijk veel. Wel zijn er veel verschillen in het soort internet & de internetsnelheid dat je krijgt en de bijbehorende kosten per maand. Zie hieronder alle internet aanbieders op een rijtje:

 • KPN
 • Budget Thuis
 • Ziggo
 • Youfone
 • Online.nl
 • T-Mobile
 • Solcon
 • Delta
 • Caiway

Waarom internet abonnementen vergelijken?

Zoals al eerder is besproken, een internet abonnement vergelijken is erg handig om zo het beste & goedkoopste internet abonnement te kunnen kiezen voor jouw huidige situatie. Je krijgt inzicht in de aanbieders van internet abonnementen en de verschillende soorten internetverbindingen en internetsnelheden. Door internet abonnementen te vergelijken kun je eenvoudig honderden euro’s per jaar besparen.

Mobiel internet vergelijken (data sim)

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een mobiele data sim only abonnement af te sluiten. Je ontvangt hierbij alleen internet en dus geen bel- en sms-bundel. Waar je voor thuis abonnementen met alleen vast internet kunt afsluiten, kan dat nu dus ook met mobiele abonnementen via een data sim only.