Written by Merel

Onderzoek naar alles in 1 abonnementen

Het ACM (Autoriteit Consument en Markt) is momenteel bezig met een onderzoek naar de risico’s die zich kunnen voordoen voor de aanbieders van alles in 1 abonnementen in ons land. Bij dit onderzoek zal het ACM onderscheid maken tussen triple play en quad play alles in 1 abonnementen.

ACM gaat dit onderzoek doen, omdat zij de risico’s voor de providers wilt belichten die zich wellicht kunnen voordoen op de alles in 1 markt. Alles in 1 abonnementen zijn abonnementen waarin bellen, televisie en internet worden gecombineerd. Dit kan via het vaste netwerk, dan heet het triple play, maar het kan ook een samenwerking zijn tussen het vaste én mobiele netwerk. In dit geval wordt er naast vast bellen ook mobiel bellen aangeboden en wordt dit quad play genoemd. Providers die deze laatste aanbieden zijn VodafoneZiggo en KPN. Ook Tele2 en T-Mobile bieden zo’n alles in 1 abonnement aan, maar maken hierbij gebruik van het vaste netwerk van KPN.

Het onderzoek

Het ACM doet dit onderzoek, zodat de consument ook in de toekomst in de vraag naar alles in 1 abonnementen voorzien kan worden, zonder dat een bepaalde provider een monopolie creëert waar de consument wellicht onder kan lijden. Het ACM is toezichthouder op de telecommarkt en wilt de risico’s voor de markt daarom graag in kaart brengen.
Tot op heden lijken de risico’s beperkt, omdat het aanbod bij de providers vrijwel hetzelfde is. Je kunt namelijk bij iedere provider gebruik maken van internet en dezelfde TV zenders bekijken. Het verschil tussen de providers ligt hem dan alleen in de prijs voor de abonnementen. Toch is er vraag naar extra onderzoek, omdat providers zich steeds vaker willen onderscheiden van de concurrent door extra diensten aan te bieden.

Extra diensten van alles in 1 aanbieders

Op het gebied van de extra diensten die bepaalde aanbieders aanbieden, zal nog verder onderzoek gedaan worden naar de risico’s. Met extra diensten worden de extra’s bedoeld, die je gratis ontvangt bij een abonnement bij een bepaalde provider. Zo krijg je bij Ziggo bijvoorbeeld gratis beschikking over Ziggo sport, bij T-Mobile Thuis gratis beschikking over Fox Sports en KPN biedt voor haar klanten exclusieve series via KPN Presenteert. De providers concurreren via deze gratis, extra diensten met elkaar omdat dit voor een consument de doorslag kan geven. Dit kan volgens het ACM voor een verstoring op de quad en triple play markt zorgen, waardoor het nader onderzocht gaat worden.

Written by Merel

Breedband internet vergelijken

Ben je op zoek naar snel internet? Er zijn verschillende manieren om een snelle internetverbinding tot stand te brengen via breedband internet. Het is afhankelijk van jouw situatie welke verbinding het beste is. Om hierachter te komen zul je het breedband internet moeten vergelijken. Via breedband kun je ook telefonie en tv ontvangen. Dit kun je eventueel meenemen in je keuze. Wij hebben alvast een beginnetje voor je gemaakt.

Wat is breedband internet?

Breedband internet is een verzamelnaam voor alle internetverbindingen die via een kabel of netwerk het huis bereiken. Breedband internet betekent een snelle verbinding met het netwerk. Er zijn vijf verschillende manieren van breedband internet, dit zijn:

 • ADSL – De ouderwetse inbelverbinding
 • Kabel – Dit komt binnen via de COAX-kabel
 • Glasvezel – Staat bekend om het snelste internet
 • Satelliet internet
 • Mobiele netwerken – Wordt voornamelijk gebruikt via de smartphone

Wil je snel en goedkoop internet? Kies dan voor kabel of glasvezel. Glasvezel internet is in theorie het snelste breedband internet (100 m/bit per seconde). Daar staat het om bekend. Toch werkt dit in de praktijk niet zo. Het is namelijk afhankelijk van waar je woont. De locatie bepaald ten eerste of jij wel op het glasvezel netwerk bent aangesloten en daarnaast speelt je locatie de grootste rol bij de internetsnelheid die je in huis kunt bereiken. In sommige gevallen is in de praktijk kabelinternet sneller of net zo snel. Ook in theorie wijkt de snelheid van kabel internet niet veel af van glasvezel internet. Beiden zijn het meest populair in Nederland.
In de tijd dat we massaal kennis maakten met het internet werd er voornamelijk gebruik gemaakt van de ADSL-verbinding, maar die wordt nu toch wel als ouderwets gezien. Satelliet internet wordt voornamelijk gebruikt in dunbevolkte gebieden waar een andere vorm van breedband internet niet mogelijk is. Dit behoeft echter niet de voorkeur want het is vrij traag en erg duur in vergelijking met mobiel internet. Ook dit kan gebruikt worden in deze dunbevolkte gebieden en krijgt daarom onze voorkeur! Wanneer je in een gebied woont waar je ook kabel of glasvezel kunt ontvangen, zul je hiervoor moeten gaan. Mobiel internet is namelijk ook niet snel bij intensief gebruik. Het is meer geschikt en ook ontwikkeld voor het gebruik via de smartphone.

Hoe vergelijk je breedband internet?

Om breedband internet te vergelijken, doorloop je onderstaande stappen:

 • 1. Doe de postcodecheck in onze internet vergelijker. Op deze manier kom je erachter welke verbindingen jij op jouw adres kunt ontvangen. Vervolgens kun je een keuze maken van welk soort breedband internet je gebruik wilt maken. Wij adviseren kabel of glasvezel indien mogelijk.
 • 2. De postcodecheck vertelt je ook wat de maximale snelheid op jouw adres is. Vervolgens aan jou de keuze of je de maximale snelheid wilt ontvangen, of dat je genoeg hebt aan een lagere snelheid. Dit is namelijk goedkoper. Vul je voorkeur ook in de vergelijker in.
 • 3. Wil je ook bellen of tv kijken via de breedband aanbieder? Dat is ook mogelijk. Vul deze voorkeuren ook in in de vergelijker
 • 4. Vervolgens rollen er abonnementen uit die aan jouw wensen voldoen. Hier kun je nu een keuze uit maken

Welke provider biedt het beste breedband internet?

In 2016 is NLE als beste breedband internet provider uit de bus gekomen. Deze provider bestaat ook eigenlijk pas sinds 2016 en verzorgt dus direct het beste internet tegen een zeer goedkope prijs. Je kunt namelijk al internetten voor € 29,95 per maand met een internetsnelheid van 50 Mbit per seconde. NLE biedt ook alles in 1 pakketten aan en maakt hiervoor gebruik van het kabel- en glasvezelnetwerk van KPN.

Written by Merel

Tablet-actie Ziggo zorgt voor veel klachten

De tablet-actie voor nieuwe klanten van Ziggo is uitgemond in een flop. Naar verluidt hebben vele nieuwe klanten de Huawai-tablet nog steeds niet ontvangen. Ondertussen is Ziggo bekend met dit probleem en doet er alles aan om dit op te lossen. Ben jij ook gedupeerd? Lees dan snel door om het op te lossen./strong>

De tablet-actie van Ziggo

Alles in 1 provider Ziggo heeft in 2016 meerdere acties gehouden om klanten te trekken. Eén daarvan was de tablet-actie. Mensen die zich een alles in 1 pakket van Ziggo afnamen, hadden de keuze om een gratis tablet als welkomstcadeau te ontvangen of een korting van vier maanden. Veel nieuwe klanten kozen voor de tablet. Deze werd vervolgens niet geleverd, dus stroomden verschillende consumentenfora en ook het forum van Ziggo vol met klachten over deze tablet-actie.

Oorzaak van het probleem

Er is een misverstand ontstaan over de levering van de tablet. Veel klanten hadden namelijk verwacht dat deze gewoon aan huis zou worden bezorgd, maar dit was niet het geval. Klanten die voor een gratis tablet kozen, hebben een voucher in hun e-mail gekregen waarmee zij de tablet gratis konden afhalen bij een filiaal van Media Markt. Dit was niet voor iedereen duidelijk, waardoor er meerdere vouchers per ongeluk in de spambox zijn beland en hiermee dus verdwenen zijn. Daarnaast was het externe systeem waar Ziggo gebruik van maakte, niet waterdicht waardoor gegevens (en klachten) niet goed werden verwerkt. Om deze reden is de voucher naar sommige klanten nooit toegestuurd.

Ziggo betreurt de klachten over de tablet-actie

Ziggo geeft toe dat het flink is misgegaan en betreurd dit ook ontzettend. De provider dacht met een mooie actie een groot aantal nieuwe klachten blij te maken, maar dit is dus in een flop geëindigd. Ook de afhankelijk van de klachten die vervolgens kwamen, is niet netjes gegaan. Klanten werden van het kastje naar de muur gestuurd, door de Media Markt en Ziggo.
Ziggo heeft hier echter wel van geleerd en de actie per 30 januari stopgezet. Momenteel is het bedrijf bezig om alle klachten op te lossen. Vouchers zullen dan ook niet meer via de mail worden verstuurd, maar via de post.

Heb jij ook nog steeds geen tablet ontvangen? Meld dit dan bij de klantenservice van Ziggo. Zij zullen er vervolgens voor zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Written by Merel

Steeds meer interesse in glasvezel internet

Ieder jaar wordt er een onderzoek gedaan naar de interesse in glasvezel diensten onder een consumentenpanel van een bekend telecom platform. Al vier jaar op rij blijkt dat de interesse naar glasvezel diensten, en dan met name glasvezel internet groeit! We zijn ook met z’n allen meer glasvezel gaan vergelijken, waardoor steeds meer mensen gaan, of willen overstappen.

38% wilt van kabel of ADSL naar glasvezel

De cijfers liegen in dit geval niet. 38% heeft aangegeven graag de overstap te willen maken van kabel of ADSL naar glasvezel. In 2013 was dit nog maar 32%, maar sindsdien is de lijn stijgende. Helaas is een overstap voor velen niet mogelijk, omdat zij niet aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk in Nederland dekt momenteel ruim 2 miljoen huishoudens en wijk voor wijk wordt de rest van Nederland ook op dit netwerk aangesloten. Dit kan nog wel enkele jaren duren voordat het zover is.
Naast het feit dat 38% graag de overstap wilt maken naar glasvezel, is bijna driekwart van de mensen met een abonnement op glasvezel internet hier zeer tevreden mee en geeft aan niet over te stappen op iets anders wanneer hun contract afloopt. Tot dusver wijst alles erop dat glasvezel een betrouwbaar netwerk is.

De voordelen van glasvezel internet

Waarom wilt nou eigenlijk zo’n groot deel graag overstappen op glasvezel? Dat is omdat het meerdere voordelen biedt ten opzichte van kabel en ADSL:

 • Glasvezel levert de snelste verbinding. Momenteel worden er gemiddeld snelheden van 100Mbit/s aangeboden door glasvezelproviders, maar in theorie is er een snelheid van maar liefst 500Mbit/s mogelijk. De meeste huishoudens hebben deze snelheid niet nodig, maar voor bedrijven kan dit een uitkomst bieden.
 • Uploaden gaat via glasvezel net zo snel als downloaden. Dit is uniek voor het glasvezelnetwerk
 • Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dit houdt in dat iedere provider hiervan gebruik kan maken. Daarom kun jij als klant de keuze maken die je wilt (bv een aantrekkelijk zenderpakket), maar altijd zeker zijn van een snel en betrouwbaar netwerk.
 • Glasvezel kent de minste storingen. Tot op heden heeft het glasvezelnetwerk met de minste storingen in Nederland te maken gehad

.

Heb jij ook interesse in glasvezel internet?

Ben jij één van de vele geïnteresseerde van glasvezel diensten en kan je dit ook ontvangen op jouw adres? Dan is het wellicht interessant om eens te kijken naar wat de beste glasvezel provider voor jou zal zijn. Providers die glasvezel aanbieden zijn onder andere: Telfort, KPN, T-Mobile, Fiber, XS4ALL en TriNed. Het aanbod varieert uit verschillende zenderpakketten, internetsnelheden en de optie om ook je telefoon abonnement te combineren met je alles in 1 pakket. Met glasvezel is er voor ieder wat wils!

Written by Merel

Beste glasvezel provider kiezen?

Wil je tv kijken, internetten en misschien ook bellen via de betrouwbaarste aansluiting in Nederland? Dat is het waarschijnlijk het glasvezelnetwerk. Dit haalt de hoogste internetsnelheden en zorgt voor een goede verbinding. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de provider waarvoor jij kiest. Nu rest de vraag: Wat is de beste glasvezel provider? Hierop geven wij antwoord in dit blog.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een ultra dunne vezel wat gemaakt is van een soort glas, wat in de vorm van een kabel jouw huis binnenkomt. Het is de tegenhanger van de ‘kabel’ en wordt geprezen om haar hoge beeldkwaliteit (TV), snelle internet en de minste storingen. Vooral de hoge uploadsnelheid is uniek aan het glasvezelnetwerk. Het glasvezelkanaal is een open kanaal, waar iedere provider zich op kan aansluiten. Dit is niet het geval bij kabel. Qua prijsstelling verschillende deze twee eigenlijk niet van elkaar.

Welke providers bieden glasvezel aan?

Onderstaande providers bieden een internet, tv of alles in 1 pakket aan via het glasvezelnetwerk:

 • KPN
 • XS4ALL
 • Telfort
 • Vodafone
 • Tele2
 • Online.nl
 • Fiber

Een aantal lokale aanbieders zijn ook aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar zij zijn niet in heel Nederland beschikbaar.

De beste glasvezel provider vergelijken?

Natuurlijk wil jij graag een abonnement bij de beste glasvezel provider, maar welke is nou de beste? Jaarlijks zijn er verschillende instanties die een provider uitroepen tot de beste (zoals XS4ALL in 2016), maar eigenlijk kun je dat niet eenzijdig bepalen. Wat de beste glasvezel provider is, is per persoon afhankelijk. Je zult gaan moeten glasvezel vergelijken. Dit doe je door te kijken naar de volgende punten:

 • Welke zenders wil jij kunnen ontvangen?
 • Welke glasvezel providers hebben bereik in jouw huis?
 • Welke internetsnelheid kun jij maximaal ontvangen?
 • Hoeveel geld wil je maandelijks maximaal uitgeven aan een alles in 1 pakket?
 • Welke verdere opties en combinaties wil je kunnen gebruiken?

Vergelijk alle glasvezel providers

De enige oplossing hoe je kunt ontdekken welke provider het beste is, is door ze te vergelijken. Bekijk het aanbod van verschillende providers wat betreft de extra zenders of opties als terugspoelen, terugkijken en HD kwaliteit. Bepaald ook hoeveel geld jij maandelijks maximaal wilt uitgeven aan je abonnement. Daarnaast is het handig om te weten dat XS4ALL vorig jaar is uitgeroepen tot de beste provider van 2016 (mede dankzij de weinige storingen die deze provider heeft). Dit hoeft niet persé de beste provider in jouw situatie te zijn, maar het is wel een hele stabiele én goedkope provider. Neem deze dus ook zeker mee in je vergelijking, maar vergeet vooral niet vooraf een postcodecheck uit te voeren.

XS4ALL Glasvezel is in 2016 uitgeroepen tot beste provider!

Doe de postcodecheck

Nog niet ieder huishouden heeft bereik tot het glasvezelnetwerk. In 2015 waren ruim 2 miljoen huishoudens aangesloten op dit netwerk. Voordat je de keuze maakt om een abonnement te nemen op een glasvezelnetwerk, is het belangrijk om te weten of jij hier wel op aangesloten bent. Dit ontdek je met de postcodecheck, welke je op onze homepage, in de vergelijker kunt uitvoeren.
Daarnaast geeft een postcodecheck ook informatie over de maximaal te behalen internetsnelheid in jouw huis (deze check kun je nog niet bij ons doen). Het is namelijk heel leuk dat sommige providers snel internet tot wel 100 Mbit/s, maar hier heb je niets aan als je maar 20 mbit/s kunt ontvangen.

Written by Merel

T-Mobile Thuis verwacht op 15 februari

De diensten van Vodafone Thuis worden zullen vanaf 15 februari actief worden onder de naam T-Mobile Thuis . Vodafone heeft hier onlangs een uitspraak over gedaan, maar T-Mobile houdt de informatie wat betreft de samenstelling van de pakketten/diensten nog stil.

T-mobile neemt thuisdiensten over van Vodafone

Toen er afgelopen Augustus bekend werd dat Vodafone en Ziggo zouden gaan fuseren, stelde het ACM de eis dat Vodafone haar thuisdiensten dan zou moeten afstoten. Met thuisdiensten wordt de diensten internet en televisie bedoeld. Al snel werd er een koper gevonden in T-Mobile. Naast de diensten en klanten heeft het bedrijf ook alle medewerkers, die onder de divisie van Vodafone Thuis vielen, overgenomen.

T-Mobile neemt door deze overname ongeveer 150.000 klanten over van Vodafone. Hiervan heeft ruim een kwart ook een mobiel abonnement bij Vodafone. Daartegenover staat dat bijna geen enkele klant van T-Mobile afgelopen jaar een abonnement had op Vodafone Thuis. Dit biedt T-Mobile een grote kans, om via deze verschillende klantgroepen extra klandizie te realiseren. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de provider dit doen door aantrekkelijke kortingen aan te bieden wanneer een klant alle diensten bij T-Mobile afneemt. Dit zien we momenteel ook al bij andere provider die vaste én mobiele diensten aanbiedt, zoals KPN.

Wat betekent dit voor de klant?

Klanten die momenteel een abonnement hebben lopen bij Vodafone Thuis, zullen nog niet direct iets merken van deze overname. De pakketten blijven vooralsnog ongewijzigd en ook de kosten zullen hetzelfde blijven. De contracten van de huidige klanten worden overgenomen door T-Mobile, onder dezelfde voorwaarden. Dit houdt in dat bestaande kortingen zullen worden doorgezet, dus ook voor de alles in 1 diensten van Vodafone. Klanten met mobiele diensten van Vodafone en de thuisdiensten van T-Mobile krijgen alsnog de beloofde extra’s, zoals extra zenders en extra mobiele data.

Alleen vaste telefonie ontbreekt nog

Wanneer T-Mobile de pakketten definitief heeft vastgesteld en gaat communiceren, is het gewenste assortiment van de provider compleet. De lancering van T-Mobile Thuis zal de eerste maanden nog in de stijl zijn van Vodafone, maar T-Mobile zal dit op lange termijn gaan aanpassen naar haar eigen stijl. T-Mobile is nog steeds erg content met de overname en komt dichter bij haar missie om na jaren weggeweest te zijn, weer terug te gaan naar de vaste markt. Het bedrijf wilt haar huidige én toekomstige klanten voorzien van aantrekkelijke mobiele en vaste diensten en wilt haar de vrije keuze laten hier zelf een combinatie van te maken, aldus de CEO van het bedrijf. Het bedrijf is hard aan de weg aan het timmeren om te kunnen concurreren met bedrijven zoals KPN en VodafoneZiggo. Hoe de T-Mobile Thuis pakketten er uiteindelijk uit komen te zien, is op dit moment nog onbekend. Zodra dit bekend wordt zullen we je hierover informeren via ons blog.

Written by Merel

Draadloos TV kijken op verschillende manieren

Draadloos TV kijken klinkt heel aantrekkelijk. Dat is het ook, maar het kan redelijk ingewikkeld zijn om dit tot stand te brengen. Er is namelijk niet een standaard manier voor draadloos TV kijken in elke situatie. Providers hebben verschillende manieren, elk huis verkeert in een andere situatie en dan zijn er ook nog apparaten die hiervoor gebruikt kunnen worden. Om je te helpen hebben we in dit blog een aantal manieren voor je op een rijtje gezet, om het in de meeste situatie mogelijk te maken de kabels weg te werken.

Waarom draadloos TV kijken?

Wij kunnen ons voorstellen dat je helemaal klaar bent met alle kabels die door het huis gaan. In de woonkamer zit vaak wel een TV aansluiting, maar dit is een ander verhaal als je ook boven of op de slaapkamer een TV wilt plaatsen. Op deze plaatsen in huis zit meestal nog geen kabelaansluiting, dus kan je in principe geen TV kijken. Draadloos TV kijken geeft je wel deze mogelijkheid, zonder dat je kabels door het huis hoeft te leggen. De manieren die hiervoor denkbaar zijn en hieronder besproken worden zijn als volgt:

 • Draadloos TV kijken via het aanbod van de provider
 • Draadloze TV via digitenne
 • Draadloze TV via internet
 • TV kijken via externe apparatuur

Draadloos TV kijken via het aanbod van de provider

Sommige providers nemen zelf het initiatief om hun klanten draadloze TV aan te bieden. Dit gebeurt momenteel die TV kijken mogelijk maken via het internet, dit heet IP-TV. Dit zijn onder andere Telfort, Tele2, KPN, Vodafone en XS4ALL. Bij deze manier komt het TV signaal dus niet binnen via een kabel (kabel-TV). Deze providers bieden de klant een draadloos verbindingsset, die het internetsignaal via het electriciteitsnetwerk draadloos door het huis verspreidt. Een goede manier om draadloos TV te kunnen kijken, maar alleen mogelijk bij providers die IP-TV bieden. Ziggo biedt dit niet. Overweegt u om over te stappen naar een aanbieder van IP-TV? Kijk dan in onze vergelijker op de homepage voor aantrekkelijke alles in 1 aanbiedingen.

Hoe werkt een draadloos verbindingsset?
Het draadloze verbindingsset bestaat uit twee adapters, een verzender en een ontvanger. De verzender sluit je aan op bij het modem, waar het internetsignaal binnenkomt. Dit signaal wordt vervolgens verzonden naar de ontvanger die je in het stopcontact steekt in de buurt van de TV. De ontvanger verbindt je met een kleine internetkabel aan de decoder (kastje) van de TV. Het is ook mogelijk om meerdere TV’s op dit verbindingsset aan te sluiten, door een extra ontvanger te gebruiken.

Draadloze TV via digitenne

Wanneer je een tv abonnement hebt bij KPN of bij een partner, zoals XS4ALL of Telfort, kun je kiezen voor digitenne. Dit is een manier van draadloze TV die tot stand komt via een verzender in de meterkast (gemakkelijk aan te sluiten binnen 5 minuten) en een ontvanger die je naast de TV in het stopcontact steekt. De ontvanger moet je nog wel via een scart kabel verbinden met de TV. Ook kan je kiezen voor de ‘insteekkaart’. Deze werkt als ontvanger en hoef je alleen maar in de tv te steken. Dit werkt alleen bij TV’s met een ingebouwde ontvanger. Dit hebben de meeste moderne TV’s. Ook is een nadeel van Digitenne dat je er geen HD kwaliteit op kunt ontvangen en dat het zenderaanbod beperkt is tot 31 zenders. Daarentegen is digitenne een erg goedkope oplossing, met maandelijkse kosten van slechts €14,-. Het zenderpakket kan uitgebreidt worden met Fox Sports Eredivisie voor €7,50 per maand.

Draadloze TV via internet

Dit is misschien niet de meest ideale oplossing, maar je kunt ook draadloos TV kijken via het internet. Via online diensten kun je bij verschillende providers live TV kijken via het internet. Dit kan via je laptop, tablet of smartphone, welke je naar wens kan aansluiten op de TV. Zo kijk je wel draadloos TV, maar moet een ander apparaat dit tot stand brengen en ben je wel aan het slepen met apparaten. Deze optie ondersteunt helaas ook geen HD kwaliteit, maar is wel gratis als je een tv abonnement hebt. Meer informatie over online TV kijken kun je lezen in een eerder blog: Online TV kijken

TV kijken via externe apparatuur

Wanneer je geen TV kijkt via een provider die dit via het internet tot stand brengt, zoals Ziggo, kun je geen gebruik maken van het draadloze internet zodat dat bij Telfort kan. Wanneer je nu een TV wilt plaatsen in een ruimte waar geen COAX aansluiting (voor de TV kabel) aanwezig is, zal dit opgelost kunnen worden door een draadloos COAX signaal of een draadloos HDMI signaal door het huis te verzenden. Hier heb je echter wel een speciaal apparaatje voor nodig, want dit red je niet met de apparatuur die je van de provider krijgt. Digital TV Anywhere kan een draadloos COAX signaal door het huis verzenden. Door een verzender aan te sluiten op de antenne waar de TV kabel binnenkomt en een ontvanger op de TV zelf, kun je digitale TV kijken op iedere plek in huis.
Een nadeeltje is dat je op deze manier geen TV kunt kijken in HD kwaliteit. Wil je draadloos TV kijken in HD kwaliteit? Dan kan dit met een Gigaview apparaatje. Deze HD decoder moet je echter wel met een COAX kabel aansluiten op de kabelaansluiting en heeft een bereik van slechts 25 meter. Houdt hier rekening wanneer je overweegt of dit de oplossing is voor jouw situatie.

Lukt het na deze opties niet om draadloos TV te kijken of heb je andere vragen? Laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen onder dit blog.

Written by Merel

Nederlanders profiteren van gratis proefmaand Netflix

Netflix biedt haar potentiële klanten een gratis proefmaand aan. Zo
kunnen zij de video on demand dienst eerst een maandje testen, voordat zij de overstap maken naar de betaalde versie. Na deze proefmaand zijn klanten vrij om te kiezen voor deze overstap, of om de dienst weer te beëindigen. Van deze laatste optie maken steeds meer Nederlandse consumenten gebruik.
Dit is gebleken uit een onafhankelijk onderzoek dat is gedaan onder de afnemers van een gratis proefmaand bij Netflix en andere video on demand diensten. Hun werd gevraagd of zij verwachtten het abonnement door te zetten naar een betaald abonnement, of dat zij de dienst na de proefmaand zouden beëindigen. Tijdens dit onderzoek is het derde kwartaal van afgelopen jaar vergeleken met het derde kwartaal van 2015.

Netflix doet het niet slecht

Alhoewel de doorstroming van het aantal gratis naar betaalde abonnementen nog op zo’n 39 procent ligt, besluit 41 procent de dienst na de gratis proefmaand te beëindigen. Netflix is echter met dit percentage evengoed de video on demand dienst die de beste doorstromingscijfers heeft, wanneer we dit vergelijken met diensten zoals HBO, Film1 en Videoland. Toch zien we ook bij Netflix een dalende stijgende lijn in de opzeggingen. Vorig jaar was er namelijk maar 30 procent dat de stap naar het betaalde abonnement niet zette. Ondanks alles mag deze Video on Demand dienst zichzelf prijzen met meer dan 2 miljoen gebruikers aan het einde van 2016. Ook is de omzet het afgelopen jaar met meer dan 30% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

Gratis proefmaand bij andere video on demand diensten

Nu vragen we ons af hoe de gratis proefmaand het doet bij andere video on demand diensten, zoals Film1, HBO, Videoland en Myprime (van Ziggo). De doorstroming bij deze diensten is nog slechter als de doorstroming bij Netflix. Bij HBO bijvoorbeeld, verwacht 74% hun abonnement na de proefmaand alweer te beëindigen. Dit komt waarschijnlijk doordat mensen ‘gebruik’ maken van de gratis proefmaand om bijvoorbeeld een aantal afleveringen van een serie even snel te kunnen kijken. Wanneer zij dit gezien hebben, vinden zij de dienst niet interessant genoeg om te blijven. Dit geldt voor alle video on demand diensten en dit gedrag is ook terug te zien bij Videoland, Myprime en Film1.

Written by Merel

Beste internet provider 2016 is nieuwkomer NLE

Het energiebedrijf NLE levert sinds 17 oktober 2016 ook alles in 1 diensten, onder de naam NLEx. Het bedrijf zag de alles in 1 markt als een ‘vastgeroeste’ markt, waar zij wel voor wat opschudding zou kunnen zorgen. Het energiebedrijf is al jarenlang prijsvechter op de energiemarkt en beloofde deze positie ook te kunnen behalen op de telecommarkt. En met succes! Volgens een test is NLE de beste internet provider van 2016 gebleken.

In de zoektocht naar de beste internet provider is er voornamelijk gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding en de klantbeoordelingen. Ondanks het feit dat NLE pas sinds half oktober internetdiensten aanbiedt, zijn klanten erg positief en is de dienst van goede prijs & kwaliteit. Zelfs de grote providers met jarenlange ervaring, zoals Vodafone en Ziggo, zijn ingehaald door deze nieuwkomer.

Beste internet provider is NLE

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de diensten van NLE zo aantrekkelijk maakt? Dat zullen we hieronder toelichten. NLE is een prijsvechter, maar winnen kun je alleen als je diensten naast goedkoop ook goed zijn. NLE biedt misschien niet de service die je gewend bent van KPN, met bijvoorbeeld een groot assortiment, maar ze bieden precies wat een consument nodig heeft. Zo weet je als internetgebruiker als geen ander hoe vervelend een slechte wifi verbinding is. Om deze reden verstrekt NLE een WiFi repeaterbij het alles in 1 pakket, wanneer het WiFi signaal niet iedere kamer van het huis kan bereiken.
NLE laat haar diensten draaien op het koper- en glasvezelnetwerk van KPN, waardoor zij een betrouwbaar en kwalitatief goed netwerk aan de consument kunnen bieden.

Vodafone is een goede concurrent op internetgebied

NLE heeft de strijd echter maar net aan gewonnen van concurrent Vodafone, welke naast het internet ook goed wist te scoren op het gebied van televisie en vaste telefonie. Vodafone wist de prijs in de wacht te slepen voor beste internet provider voor voetballiefhebbers , omdat zij gratis het Fox sports Eredivisie pakket standaard leveren bij een TV-abonnement. Voor Vodafone is het duidelijk dat dit de laatste keer is dat zij een prijs als deze gaan winnen, omdat Vodafone verplicht is om haar internetdienst af te stoten door de fusie met Ziggo. Dit zal worden overgenomen door T-Mobile. Wellicht een geduchte tegenstander voor NLE het aankomende jaar.

Ook ziggo scoort hoog

De service van Ziggo scoort ook hoog op het gebied van kwaliteit, maar valt door de hoge tarieven buiten de prijzen. Ziggo moet het doen met een schamele derde plaats. Sinds aankomend jaar zullen Vodafone en Ziggo de handen ineen slaan, dus we wachten in spanning af wat dit met de tarieven gaat doen. Meer over deze samenwerking kun je lezen in ons vorige nieuwsbericht!

Written by Merel

Vodafone en Ziggo slaan de handen ineen

Voor de bedrijven Vodafone en Ziggo begint 2017 met een grote verandering. Op oudjaarsdag hebben zij bekend gemaakt dat de joint venture tussen de bedrijven definitief is. De voorbereidingen zijn afgerond en zij zijn als één bedrijf het nieuwe jaar ingestapt onder de naam VodafoneZiggo.

In februari 2016 werd al bekend dat beide bedrijven bezig waren om een fusering voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk hebben zij dit kunnen realiseren als joint venture, waarin de bedrijven gelijkwaardig aan elkaar zijn. Vodafone heeft nog wel even 800 miljoen moeten neerleggen, om de helft van de aandelen te kunnen krijgen. Ook heeft het bedrijf de ‘Vodafone Thuis’ dienst moeten verkopen. Dit is afgelopen november verkocht aan T-Mobile. 2017 zal het jaar moeten worden waarin de bedrijven samen de concurrentiestrijd tegen KPN kunnen aangaan.

Vodafone en Ziggo openen concurrentiestrijd tegen KPN

KPN is de laatste jaren in een stijgende lijn het klantenbestand aan het uitbreiden. Dit succes hebben zij mede te danken aan het combivoordeel wat het bedrijf de klant biedt. Wanneer een klant de vaste- en mobiele diensten bij het bedrijf afneemt, worden zij beloont met extra kortingen. Hierdoor wordt KPN voor de klant een aantrekkelijke provider en het is ook nogeens erg makkelijk om al je abonnementen bij dezelfde provider af te sluiten. Ziggo heeft dit ook geprobeerd, maar omdat zij geen eigen mobiel netwerk hebben is dit niet goed uit de verf gekomen. Nu Vodafone en Ziggo samen opereren, zal de combivoordeel één van de strategieën van het nieuwe bedrijf worden. De combinatie pakketten zal VodafoneZiggo op korte termijn aanbieden onder de naam ‘quad-play pakketten’.

Combivoordeel voor klanten

Klanten die momenteel hun mobiele diensten afnemen bij Vodafone en de vaste diensten bij Ziggo, zullen het aanbod krijgen om deze abonnementen te gaan combineren tot één abonnement bij VodafoneZiggo. Zij zullen dan kortingen krijgen die overeenkomen met de kortingen die KPN biedt voor alles in één klanten. Bij KPN krijgt de klant €5,- korting per mobiel abonnement, een verdubbeling van het aantal MB’s en ook nog een gratis zenderpakket naar keuze! Er zijn steeds meer providers die combivoordeel aanbieden om het de klant aantrekkelijker te maken. Meer over combivoordeel kun je lezen in ons vorige blog.

1 2 3 6